Και όμως υπάρχει Έλληνας πολιτικός που έχει ήδη, άριστες σχέσεις με τη νέα πρωθυπουργό της Βρετανίας. Είναι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας που ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε συνεργαστεί μαζί της από το 2013 και μάλιστα σε μια παρουσίαση που είχε κάνει για το μεταναστευτικό, η κυρία Μέι είχε δηλώσει εντυπωσιασμένη και την αμέριστη στήριξή της στην πολιτική του ελληνικού υπουργείου.

Ωστόσο αυτή δεν ήταν η μόνη συνάντηση του κ. Δένδια με τη βρετανίδα πολιτικό, καθώς τα είχαν ξαναπεί πέρυσι στο Μάντσεστερ, όπου μάλιστα είχαν πάρει πρωϊνό μαζί  στο περιθώριο του Συνεδρίου του Συντηρητικού Κόμματος.

Στο πλαίσιο αυτό και με αφορμή τα νέα καθήκοντα της κας Μέι, ο πρώην υπουργός έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook:

“Συγχαρητήρια στην Τερέζα Μέι για την εκλογή της ως πρωθυπουργού από σήμερα του Ηνωμένου Βασιλείου. Με τη νέα επικεφαλής του Συντηρητικού Κόμματος είχαμε πολύ καλή συνεργασία στα θέματα μετανάστευσης, από την εποχή της κοινής συμμετοχής μας στο Συμβούλιο των Υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε., όταν διατέλεσα Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη. Ιδιαίτερα εποικοδομητικές ήταν επίσης οι συζητήσεις που είχαμε κατά την επίσκεψή μου στο Λονδίνο με την ίδια ιδιότητα (το 2013), όπως και στην κατ' ιδίαν συνάντησή μας πέρσι στο Μάντσεστερ, στο συνέδριο του Συντηρητικού Κόμματος, στο οποίο είχα παραστεί ως προσκεκλημένος της ηγεσίας του. Της εύχομαι καλή επιτυχία στα νέα της καθήκοντα, σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία για τους πολίτες της Μεγάλης Βρετανίας”.