Χαρές και πανηγύρια προσεχώς για τις... τσέπες της Άνγκελα Μέρκελ και των μελών της κυβέρνησης της Γερμανίας, καθώς σύντομα αναμένεται να λάβουν αύξηση στους μισθούς τους, που ήταν ''παγωμένοι'' από το 2012.

Αυτό συνέβη καθώς τα μέλη της γερμανικής κυβέρνησης είχαν παραιτηθεί το 2012 από την αύξηση του μισθού τους, όμως τώρα, έν έτει πια 2016, το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών σχεδιάζει τώρα να δοθεί η αύξηση αυτή σε δύο φάσεις.

Το σχέδιο προβλέπει ότι ο μισθός τους θα αυξηθεί αναδρομικά από το Μάρτιο κατά 2,2% και κατά 2,35% το Φεβρουάριο του 2017, ενώ, όπως αναφέρεται, την απόφαση αυτή θα λάβει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση κατά την αυριανή συνεδρίαση της, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Berlinr Kurier.

Την σχετική απόφαση για την αύξηση επιβεβαίωσε το υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο υπογραμμίζει ότι ο μισθός της Μέρκελ αυξάνεται σε δύο φάσεις, κατά 830 ευρώ συνολικά και θα ανέρχεται πλέον σε 18.820 ευρώ το μήνα.

Επίσης οι υπουργοί (παντρεμένοι χωρίς ανήλικα παιδιά, των οποίων οι σύζυγοι δεν εργάζονται στο δημόσιο τομέα) θα παίρνουν στο μέλλον μηνιαίως 15.280 ευρώ, δηλαδή 672 ευρώ παραπάνω.

Από την 1η Ιουλίου αυξήθηκαν επίσης αυτομάτως και οι μισθοί των βουλευτών σε 9.328 ευρώ το μήνα, δηλαδή κατά 245 ευρώ, όπως ανακοίνωσε η αρμόδια υπηρεσία, κατά τις πληροφορίες της ίδιας εφημερίδας. Η σχετική απόφαση είχε ληφθεί το 2014 από το κοινοβούλιο.