Η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας συνεχιζόταν στη Βουλή κεκλεισμένων των θυρών, μετά την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, για να πάρουν το λόγο οι βουλευτές.

Ξαφνικά η πόρτα στα δεξιά της αίθουσας Γερουσίας όπου πραγματοποιούνταν η συνεδρίαση, ανοίγει και μπαίνει ο βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σιμορέλης. Με σταθερά βήματα προχωρά μέχρι το κέντρο της αίθουσας.

Φτάνοντας κάτω από το βήμα, όπου νωρίτερα είχε μιλήσει ο κ. Μητσοτάκης κοιτά γύρω του και συνειδητοποιεί ότι κάτι δεν πάει καλά, καθώς είδε τα «γαλάζια» κοινοβουλευτικά στελέχη να ξεσπούν σε χειροκροτήματα και να φωνάζουν προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης «πρόεδρε άκουσε το κάλεσμά σου και ήρθε», αναφερόμενοι στην πρόσκληση του κ. Μητσοτάκη προς τους δημοκράτες βουλευτές να καταψηφίσουν μαζί με τη ΝΔ τον εκλογικό νόμο!

Κάποιοι άλλοι μάλιστα του ζητούσαν να καθίσει μαζί τους στα έδρανα. Σε αυτό το σημείο, ο κ.Σιμορέλης με τα ίδια σταθερά βήματα κατευθύνθηκε προς την αριστερή έξοδο της αίθουσας, από όπου και βγήκε…