Στο θέμα της σύλληψης του γιου του κατά τα επεισόδια με χρυσαυγίτες στο Μαρούσι αναφέρθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στη Βουλή.

Ειδικότερα, απαντώντας σε επιθέσεις βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ο κ. Σκουρλέτης επεσήμανε πως «είμαι βαθιά υπερήφανος για την αντιναζιστική κι αντιφασιστική συνείδηση του γιου μου» και πρόθσεσε:

Από την πρώτη στιγμή που υπήρξε το γεγονός, δεν θέλησα να παρέμβω, ούτε δημόσια, ούτε με άλλο τρόπο, ακριβώς γιατί αυτό θα αποτελούσε μεροληπτική αντιμετώπιση του γιου μου, του οποίου ο πατέρας τυχαίνει να είναι υπουργός.

Ταυτόχρονα χαρακτήρισε «κατευθυνόμενα» και «μη ανταποκρινόμενα στην πραγματικότητα», πολλά από όσα γράφτηκαν, «κυρίως στο διαδίκτυο» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

«Προφανώς δεν περιμένω από μεριά της Χρυσής Αυγής οποιαδήποτε ευαισθησία γύρω από ζητήματα δικαιωμάτων, προσωπικών δεδομένων, χάνει κανείς τον χρόνο του να απευθύνεται προς αυτή την πλευρά» σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης και κατέληξε:

Όταν ακούω τους εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής μέσα στη Βουλή, μου έρχονται στο νου τα λόγια του μάρτυρα στη δίκη του Φύσσα και φίλο του Παύλου Φύσσα την φράση ότι «έκαναν σαν κτήνη».