«Το θέμα δεν είναι πώς κατανέμονται οι ψήφοι, το θέμα είναι αν υπάρχουν ψήφοι». Με αυτή τη χαρακτηριστική φράση σε έντονα δηκτικό ύφος σχολίασε τον εκλογικό νόμο ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια.

Όπως πρόσθεσε ο κ. Καραγκούνης απευθυνόμενος προς τα υπουργικά έδρανα «η πολιτική σας μοίρα κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ είναι προδιαγεγραμμένη. Διότι τελικά στην πολιτική όλα τα πράγματα κρίνονται από το αποτέλεσμα. Είναι γνωστό το αποτέλεσμα. Πήρατε μια χώρα σε τροχιά ανάκαμψης και τη ρημάξατε. Το ότι πιστεύετε λίγους μήνες μετά τις εκλογές ότι το πρόβλημα είναι πώς θα κατανέμονται οι ψήφοι με βάση το εκλογικό σύστημα, δείχνει ότι προσεγγίζετε πλέον την απελπισία».

«Σε λίγο οι μόνοι πλέον στην Ελλάδα που θα ακολουθούν τον κ. Τσίπρα,  θα είναι οι ξένοι αλληλέγγυοι, ο κ. Καρανίκας και κάποιοι μετανάστες για τους οποίους οι πολυτελείς, σε πολλά εισαγωγικά, συνθήκες διαβίωσης στο Ελληνικό, αποτελούν βεβαίως βελτίωση σε σχέση με αυτά που συνέβαιναν στην Καμπούλ, αλλά επειδή για όλους τους υπολοίπους η Ελλάδα του κ. Τσίπρα θα αποτελεί το ναδίρ των πραγμάτων, παρά τις βαθυστόχαστες αναλύσεις μερίδας του τύπου ότι, ο κ. Τσίπρας επιδιώκει να μείνει, και μάλιστα ως καθεστώς στην πολιτική, εγώ αντιθέτως πιστεύω ότι η βασική του προτεραιότητα θα είναι μάλλον να φύγε» πρόσθεσε ο βουλευτής Αιτωλοκαρνανίας της ΝΔ, προβλέποντας δημοσκοπική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ στους επόμενους μήνες, που «θα επαναφέρει το μοιραίο κόμμα που μας κυβερνά στα ιστορικά του μεγέθη».