Δώρα στην Άνγκελα Μέρκελ για τα… γενέθλιά θα δώσει η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι, σε μία προσπάθεια να ελαφρύνει το κλίμα για τη χώρα της στον απόηχο του Brexit.

Το γραφείο της Μέι γνωστοποίησε ότι ως είθισται, δεν θα υπάρξει επίσημη ανταλλαγή δώρων κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ωστόσο η Βρετανίδα πρωθυπουργός πρόσφερε στην Μέρκελ δύο βιβλία τα οποία αφορούν «το κοινό τους ενδιαφέρον για την πεζοπορία». Πρόκειται για τα βιβλία Coast to Coast with Wainwright και Great Mountain Days in Snowdonia, τα οποία δώρισε στην Μέρκελ με αφορμή τα 62α γενέθλιά της που εορτάζει την Κυριακή.

Στη βρετανίδα πρωθυπουργό αρέσουν πολύ οι εξορμήσεις για πεζοπορία στις Άλπεις, ενώ η Γερμανίδα Καγκελάριος συχνά παραθερίζει στο νότιο Τιρόλο, μια ορεινή περιοχή στη βόρεια Ιταλία.

Στο πρώτο ταξίδι της Μέι μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, προβλέπεται να παρακαθίσουν επίσης σε ένα δείπνο εργασίας στο πρωθυπουργικό μέγαρο.

Στο μενού: τόνος με κομματάκια μάνγκο, κινόα και αβοκάντο. Επίσης μοσχάρι με μανιτάρια, λαχανικά και πατάτες. Και για επιδόρπιο, μαριναρισμένα άγρια μούρα με παγωτό ή τυρί και σταφύλι.