Άγρια κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον πρωθυπουργό και την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφης Γεννηματά, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του εκλογικού νόμου. Στην κόντρα πήρε μέρος και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος.

Απαντώντας στις επικρίσεις του Αλέξη Τσίπρα ότι το ΠΑΣΟΚ προτιμά το ρόλο του συμπληρώματος της δεξιάς του Κυριάκου Μητσοτάκη όπως είχε προτιμήσει να παει με Σαμαρά, Βορίδη και Γεωργιάδη, η κυρία Γεννηματά είπε στον κ. Τσιπρα «εσείς τι είδους αριστερά είστε που κυβερνάτε με τους ΑΝΕΛ, την ακροδεξιά απόφυση;».

«Εσείς πήρατε στο κόμμα σας καριερίστες και αριβίστες», είπε η κυρία Γεννηματά στον πρωθυπουργό.

Μάλιστα, είπε στον κ. Τσιπρα «κ πρωθυπουργέ το μπόνους το διατηρείτε εσείς - έχετε ακέραια την ευθύνη γιατί δεν προσπαθήσατε καν να επιδιώξετε ευρύτερη συνεννόηση για αλλαγές».

«Είστε ουραγός όχι μόνο του κ. Μητσοτάκη αλλά και όμηρος πολιτικών επιδιώξεων. Χάνετε μια ευκαιρία και υπερασπίζεστε τις επιλογές σας με ύβρεις, κρίμα», απάντησε ο πρωθυπουργός.

Τον λόγο πήρε και ο κ. Καμμένος που αποκάλεσε την κυρία Γεννηματά παρά φύσιν σοσιαλίστρια και πρόσθεσε «είστε χειροκροτητές του Βορίδη και της ακροδεξιάς απόφυσης της ΝΔ».

«Στο ίδιο κόμμα με τον κ. Βορίδη ήσασταν εσείς» είπε στον κ. Καμμένο η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και προς τον κ. Τσιπρα δήλωσε «η αλαζονεία έχει και τα όριά της. Μάθετε να χάνετε».