Στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Άρια Ναυπλίου τελέσθηκε, μέσα σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης, η βάπτιση του γιου του υποπλοιάρχου Κωνσταντίνου Πανανά ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, στις 11 Φεβρουαρίου 2016, όταν το ελικόπτερο ΑΒ-212 στο οποίο ήταν συγκυβερνήτης συνετρίβη σε απόκρυμνη πλαγιά της Κινάρου, ευρισκόμενο σε διατεταγμένη αποστολή, στο πλαίσιο της άσκησης του Πολεμικού Ναυτικού ΑΣΤΡΑΠΗ 2/2016

Και το όνομα αυτού Κωνσταντίνος. Ανάδοχος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

«Είμαστε όλοι οικογένειά του, όλες οι Ένοπλες Δυνάμεις, το Πολεμικό Ναυτικό, αλλά και όλος ο ελληνικός λαός, γιατί είναι ένα παιδί το οποίο ανήκει στην Ελλάδα», δήλωσε μετά την ολοκλήρωση του μυστηρίου, ευχόμενος στη μητέρα και τον αδελφό του υποπλοιάρχου να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν σε αυτόν τον μεγάλο χαμό.

Το αγοράκι γεννήθηκε 12 ημέρες μετά το τραγικό δυστύχημα.

Στη βάπτιση παραβρέθηκε ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Γεώργιος Γιακουμάκης.

Στο δυστύχημα στην απόκρυμνη πλαγιά της Κινάρου έπεσαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος οι υποπλοιάρχοι Αναστάσιος Τουλίτσης και Κωνσταντίνς Πανανάς και ο ανθυπασπιστής Ελευθέριος Ευαγγέλου.

«Σήμερα βαπτίστηκε ο γιος του ήρωα Κωνσταντίνου Πανανά. Το βαπτίσαμε όλοι μαζί, γιατί είναι ένα παιδί που ανήκει στην Ελλάδα, έδωσε τον πατέρα του σε καιρό ειρήνης, σε συνθήκες πολέμου, όπως καθημερινώς αγωνίζονται τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος σήμερα, έξι μήνες μετά τον θάνατο του υποπλοιάρχου Κωνσταντίνου Πανανά, όπου έγινε ανάδοχος στον γιo του, δίνοντας το όνομα του αδικοχαμένου πατέρα του, που έπεσε με το μοιραίο ελικόπτερο Agusta Bell κι έχασε τη ζωή του στη νήσο Κίναρο, στις 11 του περασμένου Φεβρουαρίου.

Ο υπουργός ευχήθηκε «το Άγιο Πνεύμα, ο Θεός και η Παναγία να είναι πάντοτε στη σκέπη του και να βοηθήσει κι αυτόν και τον αδελφό του, αλλά και τη μητέρα τους, να μπορέσουν να ανταποκριθούν σ’ αυτό το μεγάλο χαμό. Είμαστε όλοι οικογένεια, όλες οι ένοπλες δυνάμεις, το Πολεμικό Ναυτικό, όλος ο ελληνικός λαός», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

Ο μικρός Κωνσταντίνος ήρθε στη ζωή λίγες ημέρες μετά τον θάνατο του πατέρα του και σήμερα στην Άρια Ναυπλίου κατά τη βάπτισή του, διαδραματίστηκαν στιγμές χαρμολύπης, όπως δήλωσε ο γέροντας ιερέας παππούς του, ενώ ο αδελφός της χήρας του Κωνσταντίνου Πανανά υπογράμμισε πως «ο υπουργός Άμυνας, ο αρχηγός του Στόλου και όλη η οικογένεια του Πολεμικού Ναυτικού είναι δίπλα στην οικογένεια της αδελφής μου».

Στο μυστήριο της βάπτισης που τέλεσε ο μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος, συμπαραστατούμενος από τον επίσκοπο Επιδαύρου Καλλίνικο, έδωσαν το «παρών» ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, ο αρχηγός Στόλου, αντιναύαρχος Κωνσταντίνος Καραγεώργης, οι βουλευτές Αργολίδος Γιάννης Ανδριανός και Γιάννης Μανιάτης, ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, συγγενείς και φίλοι της οικογένειας.