Στο ζήτημα που είχε ανακύψει με αφορμή τις φωτογραφίες του από τη Μύκονο, απαντά μεταξύ άλλων ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αλλά και στις διαρροές που έκαναν λόγο πως ο Πρόεδρος της ΝΔ ενδεχομένως να «φωτογράφιζε» και αυτόν, όταν μιλούσε για την ανάγκη να μην προκαλούν οι βουλευτές με τη συμπεριφορά τους. 

«Ένας πολιτικός προκαλεί με τον τρόπο που πολιτεύεται και με τον τρόπο που διαχειρίζεται το δημόσιο χρήμα. Όχι με το πού και με το ποιον περνάει τις ελάχιστες στιγμές της προσωπικής του ζωής», αναφέρει ο βουλευτής Β΄ Αθήνας της ΝΔ στη χθεσινή Real News, προσθέτοντας:

Χρόνια τώρα, πολιτεύομαι με έναν συγκεκριμένο αξιακό κώδικα: Να υπηρετώ τους πολίτες και την πατρίδα και να λειτουργώ με διαφάνεια. Δεν απουσίασα σε καμία μάχη, δε φοβήθηκα πολιτικό κόστος, διαχειρίστηκα το δημόσιο χρήμα με εντιμότητα και δεν έχω δώσει την παραμικρή αφορμή για σκάνδαλα. Θέλω να κρίνομαι για το έργο μου και την πολιτική μου στάση.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Βαρβιτσιώτης τονίζει ότι οι επιθέσεις που δέχεται κατά καιρούς επικεντρώνονται όλες στην προσωπική του ζωή. «Δεν κρύφτηκα ποτέ ούτε προσπάθησα να εμφανίσω κάτι άλλο από αυτό που είμαι. Έχω επιλέξει να είμαι αυθεντικός. Να ζω τη ζωή μου ελεύθερος και χωρίς προκλήσεις. Γι’ αυτό και κυκλοφορώ δημόσια», ενώ προσθέτει με νόημα:

Όταν με αξιώσει ο Θεός και παντρευτώ θα αλλάξουν οι προτεραιότητές μου.