Παρακολούθησα την ομιλία του κ. Τσακαλώτου στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής. Η αλήθεια είναι οτι ούτε εγώ αλλά ούτε και η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων γίναμε σοφότεροι για τα όσα συνέβησαν το διάστημα Ιανουάριος-Μάιος του 2015 με την περιβόητη διαπραγμάτευση. Φυσικά εκείνη τη διαπραγμάτευση δεν την ενέκρινε και δεν την πίστευε ο κ. Τσακαλώτος και ήταν πασίδηλο οτι δεν μπορούσε να την υπερασπιστεί.

Ο Υπουργός Οικονομικών δεν κατάφερε να αρθρώσει έστω μια σωστή πρόταση. Επιχείρησε να κάνει χιούμορ- έλλειψη επιχειρημάτων-  και μάλιστα σε προσωπικά θέματα γεγονός το όποιο δεν πέρασε απαρατήρητο απο τον πρόεδρο της Βουλής ο οποίος ματαίως προσπάθησε να τον επαναφέρει στην τάξη. Γιατί ο κ. Βούτσης έμπειρος και ιδεολογικά κατασταλαγμένος πολιτικός κατάλαβε αμέσως οτι Ελβετό-αγγλοτραφής Υπουργός επρόκειτο να εκτεθεί ανεπανόρθωτα.

Ο κ. Τσακαλώτος συνέχισε απτόητος. Και είναι απορίας άξιο πως δεν κατάλαβε οτι με τα όσα έλεγε γινόταν ολοένα και περισσότερο ρεζίλι.

Θα περιμέναμε ο υποτιθέμενος κομμουνιστής Υπουργός να μας εξηγήσει πως θα μπορέσουμε να αναδυθούμε απο τον βούρκο των μνημονίων και τον σκάρτο καπιταλισμό παρόμοιον με κείνον του μαυραγοριτισμού  και των ενέσεων του σχεδίου Μάρσαλ.

Αλλά ο κ. Τσακαλώτος αποφάσισε να γίνει και επισήμως γραφικός!

Με εκτίμηση

Ο Θείος