Γκολ σε ένα ξεχωριστό αγώνα ποδοσφαίρου έβαλαν οι βουλευτές της ΝΔ Λεύτερης Αυγενάκης, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Κώστας Σκρέκας και Διονύσης Σταμενίτης στο Ηράκλειο

Στην αντίπαλη ομάδα ήταν οι φοιτητές του τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης και το τουρνουά 5Χ5 εντάσσονταν στις εκδηλώσεις του forum «Οδηγούμε με ασφάλεια», που έχει οργανώσει το πολιτικό γραφείο του Γραμματέα της Π.Ε. με τη στήριξη 70 φορέων του νησιού, με στόχο να κινητοποιηθούν όλοι οι κάτοικοι για τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.
 
«Είναι μια πρώτη καλή αρχή, η οποία θα έχει και συνέχεια», δήλωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης, προσθέτοντας πως «ενώνουμε τις δυνάμεις μας και επιδιώκουμε να περάσει το μήνυμα ότι πέραν από τις αναγκαίες βελτιώσεις στο οδικό δίκτυο της Κρήτης, οφείλουμε να βελτιώσουμε την οδηγική μας συμπεριφορά. Οφείλουμε να οδηγούμε με ασφάλεια, όπως άλλωστε είναι και ο τίτλος της διοργάνωσης. Η εκδήλωση είναι η αρχή σε μια σειρά δράσεων που θα συμβάλλουν στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων στους δρόμους της Κρήτης, που ευελπιστούμε να ανατρέψουν την δυσάρεστη πρωτιά της Κρήτης στα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα».
 
Στα πλαίσια της διοργάνωσης προγραμματίστηκαν στην Αμμουδάρα, εκτός από τον αγώνα ποδοσφαίρου με την ευθύνη της ΕΠΣΗ, τουρνουά Beach Volley και Basket με την ευθύνη της Ε.ΚΑ.Σ.Κ., αλλά και  μουσικές εκδηλώσεις με συναυλία από τον Μανώλη Κονταρό και καλοκαιρινή μουσική με γνωστούς μουσικούς παραγωγούς τοπικών, νεανικών, μουσικών ραδιοφώνων- χορηγών επικοινωνίας της εκδήλωσης μέχρι αργά το απόγευμα.