Ευμενέστερη μεταχείριση ανακοίνωσε ο νέος υφυπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου, για όσους «επαναπατρίσουν» τα χρήματά τους από τις καταθέσεις εξωτερικού. Η δήλωση αυτή που έγινε σήμερα το πρωί από το βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την παροχή της ψήφου εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση εγείρει ερωτήματα και προκαλεί εντυπώσεις για την τακτική που ο νέος υφυπουργός πρόκειται να ακολουθήσει προκειμένου να κλείσει τις μαύρες τρύπες της ελληνικής οικονομίας, ως υπεύθυνος πλέον για τη συλλογή των εσόδων.

Ο κ. Οικονόμου με τρόπο απλό και χωρίς να παρέχει περισσότερες εξηγήσεις πέταξε το... δόλωμα ώστε οι Έλληνες που έχουν φυγαδεύσει τα χρήματά τους στο εξωτερικό να τα επιστρέψουν στην Ελλάδα προκειμένου να μην υποστούν τις δραματικές, όπως τις χαρακτήρισε, συνέπειες όσων επιμείνουν να αποταμιεύουν σε ευρωπαϊκές τράπεζες.

Χωρίς να προβεί σε λεπτομέρειες αυτής της ευμενέστερης μεταχείρισης και χωρίς φυσικά να υποδείξει τις διαδικασίες αυτής, ο κ. Οικονόμου – υπέρμαχος της πολιτικής κατά του Μνημονίου όπως εξακολουθεί να δηλώνει παρά το γεγονός ότι το επίμαχο άρθρο του «παίζει κρυφτό» στην προσωπική του ιστοσελίδα – πέταξε άδεια για να πιάσει γεμάτα.

Ανεκδοτική προαναγγελία, χωρίς βάση και στοιχεία μένει μετέωρη τόσο ως προς το σκεπτικό όσο και ως προς το αποτέλεσμα. Με λίγα λόγια η δύσκολη ομολογουμένως αποστολή του αντιφατικού Παντελή που επιμένει να δηλώνει  «επαναστάτης» κατά του Μνημονίου αλλά υπέρ της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου να συλλέξει έσοδα μέσω τακτικής δολωμάτων και εκβιασμών μοιάζει κάπως παιδική και ίσως αφελής...


Αθηνά Παπακώστα