Σε άμεση αναδίπλωση ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Υπό τον φόβο της διαγραφής από τη ΝΔ, ο βουλευτής Κυριάκος Μητσοτάκης, προχώρησε σε διευκρινίσεις αμέσως μετά το σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του περί ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου, σε περίπτωση που η 151η ψήφος στη χθεσινή ψηφοφορία της Βουλής ήταν η δική του. Ωστόσο, ο εκνευρισμός στα ενδότερα της ΝΔ καλά κρατεί μιας και ο κ. Μητσοτάκης έχει επιδοθεί σε σωρεία «εμπρηστικών» δηλώσεων τις τελευταίες μέρες.

Αν και επισήμως από τη ΝΔ αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις δηλώσεις του βουλευτή, ο κ. Μητσοτάκης σε νέα του δήλωση τονίζει πως όπως έχει πει επανειλημμένως ότι θα καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο.

«Ξεκαθαρίζω τη θέση μου προς αποφυγή παρεξηγήσεων και παρερμηνειών μιας απάντησης που έδωσα σε ένα εντελώς υποθετικό ερώτημα», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Και όλα αυτά διότι, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στην εκπομπή του ΣΚΑΙ «Πρώτη Γραμμή» ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: «Αν ήταν η 151η η δική μου ψήφος θα ψήφιζα το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, αλλά έχουμε κυβερνητική πλειοψηφία».

«Ομολογία της κυβερνητικής αποτυχίας αποτελεί η αποχώρηση Παπακωνσταντίνου από το υπουργείο Οικονομικών ο κ. Βενιζέλος έχει καλύτερα δείγματα από τη διαχείριση της επικοινωνίας, θα δούμε ως προς τα αποτελέσματα» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «συμφωνούμε σε πολλά περισσότερα από όσα διαφωνούμε με την κυβέρνηση».


Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Μητσοτάκης έδωσε σήμερα συνέχεια και στη μετωπική κόντρα που έχει ξεσπάσει με τη ΔΑΚΕ, εκτοξεύοντας νέα πυρά και καταγγέλοντας πως ο εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ στον ιδιωτικό τομέα είναι εργαζόμενος του ΟΣΕ.

Πιο συγκερκιμένα, μιλώντας στον Βήμα 99,5, ο κ. Μητσοτάκης επανήλθε στο θέμα της επίμαχης αφίσας, λέγοντας ότι «εάν δεν ήξερα ότι την έχει βγάλει η ΔΑΚΕ θα νόμιζα ότι την έχει βγάλει το ΠΑΜΕ».

Παράλληλα, έκανε λόγο για «κρατικοδίαιτο συνδικαλισμό» και κατήγγειλε πως ο εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ στον ιδιωτικό τομέα είναι εργαζόμενος του ΟΣΕ.

«Εγώ εξέφρασα προβληματισμό με τον πιο δημόσιο τρόπο που μπορώ να το κάνω, από το βήμα της Βουλής, για τον ρόλο τον οποίο παίζουν εν γένει οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, με αφορμή την απαράδεκτη απεργία της ΔΕΗ» είπε ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι «ο κρατικοδίαιτος συνδικαλισμός, ο οποίος έχει αποτελέσει τροχοπέδη σε σημαντικές μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της ΝΔ, ενδεχομένως και του ΠΑΣΟΚ, αποτελεί ένα διακομματικό φαινόμενο και ευτυχώς που αυτό το φαινόμενο είναι πολύ πιο έντονο στο ΠΑΣΟΚ απ' ότι στη Νέα Δημοκρατία».

«Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να έχει η ΝΔ ένα ξεκάθαρο ιδεολογικό στίγμα και η ανακοίνωση που βγήκε από το κόμμα σχετικά με τον περιορισμό των προνομίων των συνδικαλιστών εμένα με καλύπτει απόλυτα. Αισθάνθηκα ότι αυτό το οποίο είπα είναι απόλυτα εναρμονισμένο με την επίσημη γραμμή της ΝΔ και όχι το αντίθετο» υπογράμμισε.

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι «κάποιοι συνδικαλιστές στα μάτια της κοινωνίας έχουν ήδη διαγραφεί, δεν παίζουν πια κανένα ρόλο, διότι οι πρακτικές τους είναι λίγο πολύ γνωστές» και κατήγγειλε ότι ο εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ στον ιδιωτικό τομέα είναι εργαζόμενος του ΟΣΕ.

«Η ΔΑΚΕ του ιδιωτικού τομέα θα έπρεπε να εκπροσωπείται από πραγματικούς εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα και όχι από εργαζόμενους σε κρατικοδίαιτες ΔΕΚΟ που παλεύουν με νύχια και με δόντια για το πώς θα κρατήσουν τα προνόμιά τους» τόνισε, κάνοντας λόγο για «πρόβλημα ουσιαστικής αξιοπιστίας».

Αναφερόμενος στην πορεία της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ' ότι ήταν πριν από έναν χρόνο. «Βρισκόμαστε στα μισά του δρόμου ως κόμμα. Καλύψαμε μια μεγάλη διαφορά, τώρα πρέπει να πάρουμε καλά 'κεφάλι' και αυτό θα το κάνουμε μέσα από την αξιοπιστία του πολιτικού μας λόγου.