Και για το παρόν και για το παρελθόν του θέματος με την ΕΛΣΤΑΤ μίλησε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, στέλνοντας μηνύματα που φθάνουν ως τις... Βρυξέλλες. 

Και πρώτα για το παρόν: «Δεν αμφισβητούμε τα στοιχεία πάνω στα οποία στηρίχθηκε η συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση Τσίπρα και ψηφίστηκε από 221 βουλευτές πέρσι τον Ιούλιο», διαβεβαίωσε μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο» ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας, «είμαστε προσηλωμένοι στην υλοποίησή της (συμφωνίας) και εγγυόμαστε την ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ και την άριστη συνεργασία ΕΛΣΤΑΤ-Eurostat», θέση που δεν μπορεί παρά να ικανοποιεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Συνέστησε δε, «να σταματήσει η δημόσια πολεμική, να αφήσουμε το Συμβούλιο των Εφετών να αξιολογήσει την ουσία της υπόθεσης». 

Μίλησε όμως και για το παρελθόν: αφού κατηγόρησε τόσο τις κυβερνήσεις της ΝΔ όσο και εκείνες όμως του ΠΑΣΟΚ, ότι επί ημερών τους ...μαγειρεύονταν τα στατιστικά στοιχεία, κατέληξε με μια φράση που χρήζει επισήμανσης μάλλον: «Η θεωρία ότι μπήκαμε στο Μνημόνιο επειδή κάτι "μαγειρεύτηκε" στην ΕΛΣΤΑΤ εκείνη την περίοδο δεν "αντέχει" στον κριτικό έλεγχο και απέχει της αλήθειας», υποστήριξε το κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ν. ΠΑΠ.