Μια διαφορετική άποψη του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ φιλοξενεί η FAZ, πολύ μακριά απ' ό,τι τον έχουμε συνηθίσει.

Δίπλα στο κύμα, κοντά σε μια ψαροταβέρνα στην Βουλιαγμένη ο Γιούνκερ δίνει μια διαφορετική συνέντευξη στην εφημερίδα σε στιγμές χαλάρωσης, διαβάζοντας την εφημερίδα του κάτω από τον γαλάζιο ουρανό, υπό τους ήχους ελληνικής μουσικής.

Σε επικοινωνία του newpost με τους ιδιοκτήτες της ταβέρνας, μας αποκάλυψαν το πόσο προσιτός και καταδεκτικός ήταν ο πρόεδρος της Κομισιόν:

Μας έκανε εντύπωση το πόσο ευγενικός και προσηνής ήταν. Δεν διαμαρτυρήθηκε καθόλου για τις ώρες του γυρίσματος και το διασκέδασε, θα έλεγα, αυτό που έγινε. Το μόνο που τον ενόχλησε ήταν  η... ζέστη που εκείνες τις ημέρες ήταν όντως αφόρητη. 

Και αν αναρωτιέστε γιατί επελέγη το συγκεκριμένο εστιατόριο, όπως μας λέει η κ. Μεϊμάρογλου, αυτό προφανώς έγινε για λόγους... εγγύτητας, καθώς ο πρόεδρος έμενε στο ξενοδοχείο που ήταν ακριβώς απέναντι.

Στη συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα, ο Πρόεδρος Γιούνκερ, λέει ξανά πως η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη ήταν κάτι για το οποίο πάλεψε ο ίδιος προσωπικά και με αφορμή τον κατάλογο της ταβέρνας, υπογραμμίζει πως «αισθάνεται ευτυχής που βλέπει ακόμα τις τιμές να αναγράφονται σε ευρώ».

Να σημειωθεί ότι η συνέντευξη του Προέδρου της Κομισιόν, εντάσσεται ουσιαστικά στη διαφημιστική καμπάνια της ίδιας της FAZ, η οποία με το σλόγκαν“Πίσω από αυτήν (την εφημερίδα) βρίσκεται ένα έξυπνο μυαλό”, φιλοξενεί από το 1995 προσωπικότητες από όλους τους τομείς της πολιτικής και κοινωνικής ζωής φωτογραφίζοντας τους διαβάζοντας την εφημερίδα.