Η περιοδεία στην περιοχή της Ναυπακτίας (Έργοτάξιο της Ιόνιας στη Ρίζα) για τον Πρωθυπουργό Αλ.Τσίπρα και τη συνοδεία του,έληξε με ένα γεύμα στην γνωστή ψαροταβέρνα «ΛΑΠΠΑΣ» στην υπέροχη παραλία της Μακύνειας της δ.ε.Αντιρρίου του δήμου Ναυπακτίας.

Ο κ. Τσίπρας μαζί με τους υπόλοιπους καλεσμένους του,απόλαυσε πεντανόστιμους ψαρομεζέδες της περιοχής και σίγουρα η γευστική πινελιά του κ.Λάππα ενθουσίασε όπως ήταν φυσικό τον Πρωθυπουργό.

Εκτός των άλλων όπως βλέπετε στο τραπέζι με τον πρωθυπουργό βρέθηκαν ο δήμαρχος Ναυπακτίας Τ.Λουκόπουλος,οι αντιδήμαρχοι Καρακώστας,Κοτσανάς και Σύψας κ.α.

Η επίσκεψη στην Κλόκοβα

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο εργοτάξιο της Κλόκοβας στη Ναύπακτο. 

Ο κ.Τσίπρας επιθεώρησε τις εργασίες ολοκλήρωσης του έργου διάνοιξης και κατασκευής των δίδυμων σηράγγων, συνοδευόμενος από τον υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη, ενώ στο σημείο παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, η κυβερνητική εκπρόσωπος κα.Όλγα Γεροβασίλη, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Αιτωλ/νίας κ.Γιώργος Βαρεμένος η βουλευτής Αιτ/νίας κα.Μαρία Τριανταφύλλου, o περιφερειάρχης κ.Κατσιφάρας καθώς και ο δήμαρχος Ναυπακτίας Τάκης Λουκόπουλος.

Ο κ.Τσίπρας υποστήριξε ότι η σημερινή ημέρα είναι ξεχωριστή για τη δυτική Ελλάδα, την πιο αδικημένη πλευρά της χώρας, όπως είπε. Αναφερόμενος στα έργα των οδικών αξόνων, ο κ. Τσίπρας είπε ότι από την επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων, εξοικονομήθηκαν 172 εκατ. ευρώ από την Ολυμπία οδό, 230 από την Ιονία οδό και 225 από τον Μωρέα. Ενώ έως τον Μάρτιο του 2017, πέραν των τριών αυτών οδικών αξόνων, ολοκληρώνονται και οι άλλοι δύο, ο Ε65 και τμήμα Μαλιακού-Κλειδίου.

Σημείωσε ότι είναι έργα που διευκολύνουν την καθημερινότητα των πολιτών, αλλά και συμβάλλουν πάρα πολύ, στην αναπτυξιακή προοπτική της δυτικής Ελλάδας, για να προσθέσει ότι η κυβέρνηση θα κάνει ότι περνά από το χέρι της, καθώς υπάρχουν δεσμεύσεις από προηγούμενες κυβερνήσεις, ώστε η χρήση των οδικών αξόνων να μην έχει απαγορευτικό κόστος για τους πολίτες,ενώ συμπλήρωσε ότι σταδιακά θα επέλθει η λογική των αναλογικών διοδίων.