Λίγες ημέρες έμειναν πριν από την έναρξη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και οι πολιτικοί αρχηγοί προετοιμάζονται για την άνοδό τους στη συμπρωτεύουσα, όπου και θα μεταφερθεί η πολιτική αντιπαράθεση.

Όπως αποκάλυψε ο Τάκης Χατζής στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ με τη Σία Κοσιώνη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, θα εμφανιστεί στη Θεσσαλονίκη και θα διαμηνύσει πως έκανε έργο. Έτσι ερμηνεύεται κιόλας η παρουσία του σε εγκαίνια έργων ανά την Ελλάδα.

Όπως ανέφεραν στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, η ομιλία του θα είναι χαμηλών τόνων, αλλά θα έχει σαφέστατο ταξικό χαρακτήρα. Ο κ. Τσίπρας, κατά τις ίδιες πηγές που επικαλείται ο δημοσιογράφος θα αρκεστεί σε συγκεκριμένες εξαγγελίες τις οποίες θα είναι έτοιμος να υλοποιήσει.

Από την πλευρά του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη έτοιμος να… παίξει σκληρό ροκ. Βασικός πυρήνας της ομιλίας του θα είναι η αποδόμηση του πρωθυπουργού και σε αυτό το πλαίσιο, όπως αποκάλυψε ο Τάκης Χατζής θα παρουσιάσει στοιχεία για το τι δεν υλοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Μητσοτάκης θα περιγράψει παράλληλα τον οδικό χάρτη εξόδου της Ελλάδας από την κρίση, ενώ ιδιαίτερη αναφορά θα κάνει στην υπερφορολόγηση των Ελλήνων ζητώντας να μπει ένα τέλος, ενώ προς αυτή τη την κατεύθυνση θα δώσει συγκεκριμένα παραδείγματα και στοιχεία.