Στο Μέγαρο Μαξίμου υποδέχτηκε ο Αλέξης Τσίπρας το απόγευμα της Τρίτης τους Έλληνες αθλητές της Ολυμπιακής ομάδας για να τους συγχαρεί για την προσπάθεια και τις επιτυχίες που σημείωσαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε εθνική έκπληξη τις διακρίσεις στην Ολυμπιάδα του Ρίο που πέτυχαν οι Έλληνες αθλητές χωρίς τυμπανοκρουσίες και σε μια δύσκολη περίοδο.

Το κλίμα κατά την διάρκεια της συνάντησης ήταν αρκετά φιλικό μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και των αθλητών με τον πρωθυπουργό να συνομιλεί τόσο με τους αθλητές όσο και με τις οικογένειες τους .

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η συνομιλία του Αλέξη Τσίπρα με τον πατέρα της Άννας Κορακάκη και την ίδια. Ο Πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να εκφράσει την δυσαρέσκεια του για την «παράγκα» όπως ο ίδιος αποκάλεσε που προπονούνταν η 19χρονη αθλήτρια κάτι όμως που όπως τόνισε δεν πρέπει να σβήσουμε από τη μνήμη μας ώστε να εξασφαλιστούν καλύτερες συνθήκες για τις επόμενες γενιές.

Μάλιστα ο Αλέξης αστειευόμενος ζήτησε και μια συμβουλή από την Χρυσή Ολυμπιονίκη : «'Αννα να μας δείξεις τους τρόπους για να πετυχαίνουμε τους στόχους»,