Με στοιχεία και έγγραφα για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών εμφανίστηκε στον ΣΚΑΙ ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ.

Ο Μακάριος Λαζαρίδης, έφερε σε δύσκολη θέση τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σάκη Παπαδόπουλο, που δεν μπόρεσε να δώσει απαντήσεις καταρχήν γιατί προχθές ο κ. Τσίπρας στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για προσωρινούς υπερθεματιστές, ενώ η απόφαση της γενικής γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης της 9ης Σεπτεμβρίου αναφερόταν ξεκάθαρα σε οριστικούς υπερθεματιστές.

«Η συγκεκριμένη διαδικασία έχει καταπέσει και πολιτικά και ηθικά και νομικά», επεσήμανε ο στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, που έκανε λόγο και για τεράστιες ευθύνες της Επιτροπής Διενέργειας του διαγωνισμού και εξήγησε γιατί, παρουσιάζοντας τρία έγγραφα:

Το πρώτο έγγραφο που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Λαζαρίδης, αφορά την απόφαση της 30ης Μαϊου του Γ.Γ Ενημέρωσης, με την οποία ανατίθεται στην Grant Thornton όλος ο έλεγχος του διαγωνισμού.

Το δεύτερο, ήταν το πρακτικό της Επιτροπής Διενέργειας του διαγωνισμού της 9ης Σεπτεμβρίου, που κάνει αναφορά στη συγκεκριμένη εταιρία, ενώ στο τρίτο έγγραφο, που είναι η απόφαση του κ. Κρέτσου, στενού συνεργάτη του υπουργού-καναλάρχη κ. Παππά, όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λαζαρίδης, δεν γίνεται καμία αναφορά στη Grant Thornton.

«Γιατί; Γιατί προφανώς δεν έχει κάνει κανένα έλεγχο η εταιρία», επεσήμανε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, παραθέτοντας τα μέλη της Επιτροπής, οι οποίοι όπως τόνισε είναι δημόσιοι υπάλληλοι, χωρίς να είναι κανείς ούτε οικονομολόγος, ούτε δικαστικός. «Πως διενήργησαν αυτό τον έλεγχο;»

Στρέφοντας τα πυρά του προς την κυβέρνηση και για τους χειρισμούς στην οικονομία, ο κ. Λαζαρίδης, υπογράμμισε πως «ο κ. Μητσοτάκης είναι πλέον πρωθυπουργός εν αναμονή και ο κ. Τσίπρας πρωθυπουργός σε αποδρομή».