Σε μπελάδες έβαλε τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο το επιτελείο του - που δεν είναι δικό του - πριν καλά-καλά κλείσει μια βδομάδα στο αξίωμα. Η λαμπρή ιδέα να τιμωρηθούν όσοι φορολογούμενοι μπήκαν στον κόπο να προσκομίσουν παραπάνω αποδείξεις από το όριο των 12.000 ευρώ, και έτυχαν εξ αυτού επιστροφή φόρου, όχι μόνον με υποχρεωτική επιστροφή της επιστροφής αλλά και με επιπλέον φορολόγηση ανήκει στον γενικό γραμματέα κ. Πλασκοβίτη.

Όσοι ξέρουν πράγματα και πρόσωπα στην οδό Νίκης μάλιστα λένε στοιχηματίζουν ότι αυτό του το εισηγήθηκαν στελέχη της υψηλόβαθμης μόνιμης γραφειοκρατίας του υπουργείου. Είναι γνωστό ότι στα υψηλά κλιμάκια αυτής της γραφειοκρατίας κυριαρχεί η αντίληψη ότι οι πολίτες είναι ταυτόχρονα υποζύγια και δυνάμει φοροφυγάδες.Πανικόβλητος να βρει λεφτά στη μέση της εβδομάδας στις σκληρές διαπραγματεύσεις με την τρόικα, ο Πλασκοβίτης είδε στη διεστραμμένη πρόταση των γραφειοκρατών μόνο το όφελος, να περιοριστούν δηλαδή τα 600.000.000 ευρώ επιστροφών φόρου από αποδείξεις. Εξ ίσου πανικόβλητος ο υπουργός του, που ακόμα δεν καταλαβαίνει καλά-καλά τι του γίνεται στην ηλεκτρική καρέκλα που βρέθηκε το επικύρωσε νομοθετικά.

Ήταν όμως αρκετά έξυπνος για να το πάρει πίσω στον αέρα την Παρασκευή το βράδυ, στο δελτίο του Χατζηνικολάου, όταν τον ειδοποίησαν με sms ότι λίγο νωρίτερα, στο Mega o κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Χρ. Πρωτόπαπας του είχε ασκήσει σφοδρή επίθεση, λέγοντας ότι ο υπουργός δεν είχε πει κουβέντα για το θέμα στην επιτροπή, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τον χειρισμό κλεψιά και απατεωνιά.

Ο Βενιζέλος έχει τώρα δύο θέματα που πρέπει να λύσει άμεσα: Αφού πήρε πίσω αυτό, να βρει κάτι άλλο ισόποσο. Και δεύτερον να βρει έναν άλλο γενικό γραμματέα, αν όχι ένα ολόκληρο επιτελείο. Είναι γνωστό σε όλους ότι με το επιτελείο του προκατόχου σου στο Οικονομικών δεν μπορείς να δουλέψεις.

Ο Παπαθανασίου που το επιχείρησε κονόμησε, του ξέφυγαν εντελώς τα πράγματα. Άσε που οι επιλογές του Παπακωνσταντίνου, ο οποίος διακατεχόταν όπως και ο Αλογοσκούφης από την αλαζονεία ότι κατείχε το αντικείμενο, δεν ήταν ότι καλύτερο. Από τις αρχές της εβδομάδας ο Βενιζέλος αρχίζει τις επαφές για τη στελέχωση του επιτελείου του. 


Σχετικά θέματα:

Αλαλούμ στην κυβέρνηση με τις αποδείξεις


Βενιζέλος: «Από του χρόνου οι αλλαγές στις αποδείξεις»