Το παρασκήνιο της φωτογράφισης του πρωθυπουργού για το Reuters, που έγινε viral, αποκαλύπτει ο φωτογράφος του πρακτορείου. Πώς έπεισε τον Αλέξη Τσίπρα να ποζάρει σαν σταρ του Χόλιγουντ, τι του έλεγε το κρίσιμο πεντάλεπτο της φωτογράφισης.

Σε συνέντευξή του στο Down Town, ο φωτογράφος του Reuters, Andrew Kelly, δηλώνει πως ο έλληνας πρωθυπουργός «ήταν χαλαρός και φαινόταν να απολαμβάνει την εμπειρία, κάτι που έκανε τη διαδικασία απολαυστική και για μένα».

«Μάλιστα, τον Ιούλιο του 2015 επισκέφτηκα την Αθήνα και τη Σαντορίνη για 12 μέρες και συνειδητοποίησα ότι πρόκειται για μία πανέμορφη χώρα με ζεστούς και φιλόξενους ανθρώπους. Οπότε πόσο συχνά σου δίνεται η ευκαιρία να πεις στον ίδιο τον πρωθυπουργό ότι λάτρεψες τη χώρα που κυβερνάει; Όταν του το είπα έδειξε πολύ χαρούμενος και περήφανος», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η φωτογράφιση κράτησε μόλις πέντε λεπτά, ενώ όπως λέει οι δυο τους μίλησαν πολύ λίγο. « είχε κάνει στο διπλανό χώρο μία εκτενή συνέντευξη οπότε προσπάθησα να μη χρονοτριβήσω και να έχω όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο για τη φωτογράφιση», αναφέρει και συμπληρώνει:

Όταν ήρθε στο δωμάτιο του είπα «Και τώρα το διασκεδαστικό κομμάτι». Εκείνος χαμογέλασε και συνδεθήκαμε κατευθείαν. Ενώ έβγαζα τις φωτογραφίες του έλεγα για τα πράγματα που μου άρεσαν στην Ελλάδα και προσπαθούσα να προφέρω τις ελληνικές λέξεις που είχα μάθει, κάτι που τον έκανε να γελάσει. «Den ksero kala ellinika!». Σωστά; 

Πώς τον έπεισε όμως να ποζάρει με τέτοια θεατρικότητα; «Στην αρχή πήρε μία πολύ σοβαρή πόζα, όπως θα άρμοζε σε έναν πολιτικό ηγέτη. Του είπα "Δεν το θέλουμε έτσι, βάλτε τα χέρια σας στην τσέπη σας και χαλαρώστε". Κατάλαβε κατευθείαν τι ήθελα και φάνηκε ν’ ανακουφίστηκε που μπορούσε να δείξει τον εαυτό του στη φωτογράφιση», αποκαλύπτει ο φωτογράφος του Reuters.

Όσο για το αν οι φωτογραφίες του πρωθυπουργού υπέστησαν ρετούς; Ο φωτογράφος είναι ξεκάθαρος: «Όχι δεν τις επεξεργάστηκα καθόλου. Το photoshop απαγορεύεται στους φωτογράφους του Reuters. H τροποποίηση των φωτογραφιών είναι παραβίαση των ηθικών μας κανόνων. Είναι ένας από τους πιο σημαντικούς μας κανόνες και γι’ αυτόν είμαστε πολύ περήφανοι. Καταγράφουμε την πραγματικότητα».