Σκέψεις για ανασχηματισμό φέρεται να κάνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενόψει της κρίσιμης διαπραγμάτευσης με τους δανειστές που αρχίζει στα μέσα Οκτωβρίου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, που μετέδωσε ο Τάκης Χατζής στην εκπομπή "Ακραίως" στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο Αλέξης Τσίπρας έχει μπροστά του δύο κρίσιμες ημερομηνίες. Την 16η Οκτωβρίου οπότε και είναι το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και την 18η Οκτωβρίου οπότε και αρχίζει ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων με τους δανειστές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, ο Πρωθυπουργός εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει στις 17 Οκτωβρίου σε ανασχηματισμό προκειμένου να πάει με φρέσκα πρόσωπα στη διαπραγμάτευση και να δείξει στους δανειστές πως απομακρύνονται κάποιοι υπουργοί που δεν μπόρεσαν να κλείσουν τη συμφωνία. 

Ωστόσο, το ζήτημα που εγείρεται είναι το τι είδους ανασχηματισμός θα γίνει.

Ο κ. Τσίπρας θα προχωρήσει σε μια αλλαγή προσωπών με βάση γεωγραφικά και κομματικά κριτήρια μιας και τα τελευταία δημοσκοπικά στοιχεία δεν τον ευνοούν και το γνωρίζει καλά αυτό ή θα προχωρήσει σε έναν δομικό και ουσιαστικό ανασχηματισμό δηλαδή θα χρησιμοποιήσει πρόσωπα που θα έχουν τη δυνατότητα και τα προσόντα να διαπραγματευτούν με την τρόικα;