Παγωμένο ήταν σε γενικές γραμμές το κλίμα στη Βουλή, κατά τη διάρκεια του αγιασμού της Β' Συνόδου της ΙΖ Κοινοβουλευτικής Περιόδου. Με την αντιπαράθεση κυβέρνησης - Εκκλησίας να βρίσκεται σε εξέλιξη, με αιχμή κυρίως το θέμα των Θρησκευτικών, από την τελετή δεν έλειψαν τα «καρφιά» αλλά και οι ευχές από πλευράς του αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου

Το ψυχρό κλίμα στην Ολομέλεια «ζέσταναν» κατά τη διάρκεια του αγιασμού μερικά στιγμιότυπα, όπως τα παρακάτω.

Η χειραψία του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Τυπική χειραψία, αλλά με χαμόγελα...

Άλλο στιγμιότυπο που έκλεψε την παράσταση ήταν το «πηγαδάκι» ανάμεσα στον Αλέκο Φλαμπουράρη, τον Νίκο Παππά, τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, που απέδειξε πως ο αγιασμός μπορεί να λειτουργήσει καταπραϋντικά και να αμβλύνει έστω και προσωρινά τις αντιπαραθέσεις. 

Νωρίτερα, χειραψία αντάλλαξαν ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Διαφωνία μεν στα Θρησκευτικά, αλλά θερμή χειραψία δημόσια.

Κλείνοντας την τελετή, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατέδειξε τις ηλεκτρισμένες σχέσεις που υπάρχουν ανάμεσα σε Κυβέρνηση – Εκκλησία λέγοντας «σας ευχόμαστε και σε εσάς και σε εμάς καλή δύναμη και πολύ φρόνηση. Πολύ σύνεση σε ότι λέμε και ότι κάνουμε. Καλή δύναμη».

Εντύπωση προκάλεσε και το γεγονός ότι ο αρχιεπίσκοπος απέφυγε να μετακινηθεί από τον κουβούκλιο του περίγυρου του βήματος της Ολομελείας και να κινηθεί προς τα κυβερνητικά και βουλευτικά έδρανα με τον σταυρό και τον βασιλικό στο χέρι για να αγιάσει τους υπουργούς. Αντ' αυτού τους έρανε από τη θέση, όπου βρισκόταν μαζί με τα μέλη της Ιεράς Συνόδου.

Τετ α τετ Βούτση - Ιερώνυμου με... υπονοούμενα 

Πριν από την τελετή, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος έγινε δεκτός στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, με το σχόλιο του αρχιεπισκόπου να απεικονίζει τις τεταμένες σχέσεις ανάμεσα στην Κυβέρνηση και την Εκκλησία.

«Τα σπίτια μας καίγονται… και εμείς τραγουδάμε… Το καράβι βουλιάζει για όλους… είναι μεγάλη η αγωνία του κόσμου και όπου σταθούμε μας ρωτάει που πάμε… Λιγότερες πίκρες, συναίνεση και όχι βιαστικά βήματα…», είπε χαρακτηριστικά ο αρχιεπίσκοπος. 

Από την πλευρά του, ο Νίκος Βούτσης απευθυνόμενος στον κ. Ιερώνυμο είπε: «Είμαστε όλοι στο ίδιο το κλαδί, συναποτελούμε το ίδιο δέντρο με μεγάλες και βαθιές ρίζες, είμαστε έκθετοι στη διεθνή συγκυρία, τα παιδιά μας δεν πρέπει να ζήσουν με λιγότερες προσδοκίες».