Πολύ συγκεκριμένη είναι η ειδησεογραφία από τα νησιά του Αιγαίου που είναι στα σύνορα με την Τουρκία, όλους αυτούς τους μήνες. Παίρνονται όμως και πρωτοβουλίες, που προσπαθούν να αλλάξουν την ατζέντα, να δώσουν μέλλον στους τόπους αυτούς.

Όπως αυτή του οργανισμού Enterprise Greece, που έχει προσκαλέσει από σήμερα και για ένα τριήμερο στη Χίο, 26 οικονομικούς και εμπορικούς ακολούθους πρεσβειών. Από τις ΗΠΑ και την Κίνα ως την Αργεντινή και τη Νότια Αφρική οι ακόλουθοι αυτοί θα έχουν περισσότερες από 100 κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τις εξωστρεφείς επιχειρήσεις του νησιού, ως επί το πλείστον στον τουριστικό και αγροτοδιατροφικό τομέα.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του Enterprise Greece Χρήστος Στάικος δήλωσε σχετικά, «θεωρούμε ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη ενίσχυσης των επιχειρήσεων της Χίου, καθώς αναγνωρίζουμε το γεγονός ότι το προσφυγικό ζήτημα δεν τις έχει αφήσει ανεπηρέαστες. Για αυτό και παραμένουμε αρωγοί στις προσπάθειές τους, για να καταστούν περισσότερο εξωστρεφείς και ανταγωνιστικές». Στην πρωτοβουλία αυτή ενεργό ρόλο έχουν ο Δήμος και το Επιμελητήριο Χίου.

Ν. ΠΑΠ.
 

TAGS