Επόμενος σταθμός του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά το Μεσολόγγι, ήταν το ίδρυμα για νέους με αναπηρία "Παναγία Ελεούσα", έξω από το Αγρίνιο, όπου τα παιδιά του επεφύλαξαν μια συγκινητική υποδοχή με τραγούδια από τη χορωδία τους.

Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε όλες τις αίθουσες διδασκαλίας και συνομίλησε με τη διεύθυνση, τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους και τους εθελοντές του ιδρύματος.

Μιλώντας με την πρόεδρο του Εργαστηρίου, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως επισκέπτεται για δεύτερη φορά το Ίδρυμα, "μια δομή υποστήριξης των πιο αδύναμων παιδιών που έχουν ανάγκη από μεγαλύτερη υποστήριξη και κοινωνική υποστήριξη", τονίζοντας πως δεν υπάρχουν άτομα με ειδικές ανάγκες, αλλά με ειδικές ικανοτητες. Ευχαρίστησε τους εργαζόμενους και εθελοντές, τονίζοντας πως "ο εθελοντισμός είναι μεγάλο θέμα για την ελληνική κοινωνία και συμπληρώνει δομές που έχουν ανάγκη ‎στηριξης".

Η πρόεδρος του Εργαστηρίου Διονυσια Σαματα, αναφέρθηκε στην ιδρυτρια του "Παναγία Ελεουσα" Μαρία Τσούτσου, η οποία, όπως είπε, συμπορευτηκε με τη Μαρίκα Μητσοτάκη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αφού την ευχαρίστησε και υπενθύμισε πως είχε γίνει και ποδοσφαιρικός αγώνας με την ομάδα Βουλής ‎για τη στήριξη του Ιδρύματος, ενω δήλωσε την απόφαση του η ΝΔ να είναι δίπλα στις κοινωνικές δομές με ανάλογη προσφορά και υποσχέθηκε ότι θα φροντίσει για την απόκτηση ενός καινούριου λεωφορείου για τη μεταφορά των παιδιών. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε και τις εγκαταστάσεις της επιχείρησης "Αμαλθεια" μιας υπερσύγχρονης μονάδας τυποποίησης προϊόντων ελιάς, στο δρόμο προς το Αγρινιο, αλλά και την εταιρεία "Αυφαντης" που επεξεργάζεται και τυποποιει προϊόντα κρέατος.