Για τις ΗΠΑ θα πετάξει αύριο ο Πρόεδρος της Ν.Δ. προκειμένου να μιλήσει στο διήμερο διεθνές συνέδριο που διοργανώνει η σχολή Φλέτσερ του πανεπιστημίου Τufts στη Βοστώνη για το μέλλον της Ελλάδας. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλαβε τη θέση του κεντρικού ομιλητή μετά το βέτο που έθεσε το Ίδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής (διατηρεί την ομώνυμη έδρα στο Tufts) στην πρόταση του Πανεπιστημίου να κληθεί και να μιλήσει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Η κίνηση των «καραμανλικών» όχι μόνον αποσόβησε τον κίνδυνο ενός νέου κύματος παραπολιτικών σεναρίων αλλά λειτούργησε αποτελεσματικά και για την εκτόνωση της καχυποψίας που υπήρχε από την ηγετική ομάδα. 

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, το Ίδρυμα έλαβε και τα μέτρα του, περιλαμβάνοντας έναν ικανοποιητικό αριθμό καραμανλικών στη λίστα των ομιλητών. Εκτός από το βουλευτή Σερρών κ. Κώστα Αχ. Καραμανλή (ο οποίος είναι μέλος του Δ.Σ. του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής» καθώς και του Εποπτικού Συμβουλίου της Σχολής Fletcher), στο ίδιο συνέδριο θα μιλήσει και η Όλγα Κεφαλογιάννη, που κατά πολλούς επιδιώκει να πάρει την καραμανλική πολιτική σκυτάλη, οι Γ. Αλογοσκούφης (αυτή την περίοδο κατέχει την έδρα Καραμανλή στο πανεπιστήμιο), Κων. Αρβανιτόπουλος, Κ. Μίχαλος κ.α.

Τ.Τ.