Κλίμα έντασης έστω και με… ενέσεις τεστοστερόνης διαμορφώθηκε τελικά στη Βουλή, κατά τη προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, για τη διαπλοκή και τη διαφάνεια.

Τα αίματα άναψαν με αφορμή αναφορά του αρχηγού των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου στον βουλευτή της ΝΔ, Βασίλη Οικονόμου, τον οποίο και χαρακτήρισε συνεργάτη του Άκη Τσοχατζόπουλου. Η αιχμή, προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή ο οποίος ζήτησε άμεσα το λόγο για να αποκαταστήσει το όνομά του, με τον πρόεδρο όμως να τον επαναφέρει στη τάξη και του ζητά να κάνει υπομονή μέχρι να τελειώσουν τις τοποθετήσεις τους οι αρχηγοί. Ωστόσο, αυτή ακριβώς η αναβολή ήταν η αιτία για να ξεσηκώσει τους βουλευτές της ΝΔ, με τον Βασίλη Κικίλια να κατηγορεί το προεδρείο πως δεν τηρεί τον Κανονισμό. «Από πότε ο πρόεδρος δεν τηρεί τον κανονισμό;», αναρωτήθηκε όρθιος και με στεντόρεια φωνή ο κ. Κικίλιας, για να λάβει απάντηση από συνάδελφό του της πλειοψηφίας:

Το κανονισμό τώρα τον διάβασες; Δεν τον ήξερες πριν τρεις ώρες;.

Ακολούθησε κομφούζιο με τον κ. Βούτση να εξηγεί πως το πνεύμα του Κανονισμού επιβάλει να τελειώσουν τις τοποθετήσεις τους οι αρχηγοί των κομμάτων και μετά να λάβουν με τη σειρά οι 8(!) βουλευτές που έχουν ζητήσει το λόγο επί προσωπικού.

Οι φωνές πάντως συνεχίστηκαν με βουλευτές να λένε χαρακτηριστικά «αυτό εδώ δεν είναι ατμόσφαιρα αμφιθεάτρου αλλά θεάτρου» και τον κ. Μπάρκα από τον ΣΥΡΙΖΑ να λέει στον κ. Κικίλια: « εντάξει Βασίλη έγραψες, θα παίξεις το βράδυ στα δελτία».

TAGS