Παρουσία πολιτικών αλλά και θρησκευτικών εκπροσώπων έγινε σήμερα νωρίς το μεσημέρι η τελετή έπαρσης της ελληνικής σημαίας για την επέτειο απελευθέρωσης των Αθηνών από τα Γερμανικά Στρατεύματα Κατοχής στον Βράχο της Ακρόπολης.

Πριν από 72 χρόνια ακριβώς, στις 12 Οκτωβρίου του 1944, οι Γερμανοί κατακτητές αποχωρούσαν από την Αθήνα και σταδιακά από την υπόλοιπη Ελλάδα

Η επέτειος γιορτάστηκε σήμερα με την έπαρση της σημαίας στον Ιερό βράχο.

«Ο μεγάλος φόρος αίματος που πλήρωσε η Ελλάδα καθώς και η αδιαμφισβήτητη συνεισφορά της στην αντιφασιστική νίκη, έδεσε την πορεία της χώρας με τη δημοκρατική Ευρώπη», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, μιλώντας στην τελετή για την 72η επέτειο απελευθέρωσης της Αθήνας.

Όπως υπογράμμισε, το μήνυμα εκείνης της ημέρας παραμένει επίκαιρο στη σημερινή, δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία, εσωτερική και διεθνή.
«Την ίδια αλληλεγγύη, και πάλι με πράξεις και συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, επέδειξε η πόλη και ο δήμος στους χιλιάδες πρόσφυγες και στη διαχείριση του μεταναστευτικού», ανέφερε ο κ. Καμίνης, επισημαίνοντας την έναρξη μαθημάτων για τα παιδιά των προσφύγων. «Οι πολίτες αποδεικνύουν καθημερινά, με ωριμότητα, ότι η υπευθυνότητα και η αλληλεγγύη μπορούν να υπερισχύσουν της άγνοιας και της μισαλλοδοξίας», σημείωσε.

 

Στην τελετή έλαβαν μέρος πολιτικοί όπως ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, ο αρχηγός του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης.