Το πρώτο θέμα για το οποίο ρωτήθηκε σε πηγαδάκι με δημοσιογράφους ο Νίκος Βούτσης αν όντως η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε από τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, να την διευκολύνει τυπώνοντας δραχμές. Και ο πρόεδρος της Βουλής παρέπεμψε στη χθεσινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, εκεί όπου είχε τονίσει ότι ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φλέρταρε με την ιδέα εξόδου από το ευρώ.Όμως,  ο Νίκος Βούτσης είχε και ένα παράδειγμα να επικαλεστεί, στο περιθώριο του Συνεδρίου του κυβερνώντος κόμματος. 

Το καλοκαίρι του 2015, πριν τη διάσπαση στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, σε κλειστή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο βουλευτής τότε, και πάντα υπέρμαχος της εξόδου από την Ευρωζώνη, Κώστας Λαπαβίτσας άσκησε κριτική στην ηγεσία ότι δεν έχει προηγηθεί η σχετική επεξεργασία. 

Στην ερώτηση για τον ανασχηματισμό και μετά τα καθιερωμένα, «προνόμιο του πρωθυπουργού κ.ο.κ.»,  ο πρόεδρος της Βουλής διαπίστωσε στην ομιλία του πρωθυπουργού, διάθεση επανεκκίνηση της κυβέρνησης, θέμα ωστόσο, που θα πρέπει να δει κανείς στο μεγάλο κάδρο, δηλαδή της ταυτόχρονης αξιολόγησης -ρύθμισης του χρέους -ποσοτικής χαλάρωσης.  

«Προειλημμένη απόφαση άρνησης» καταλογίζει ο Νίκος Βούτσης στη Νέα Δημοκρατία, με αφορμή όσα η αξιωματική αντιπολίτευση δήλωσε για το θέμα του ΕΣΡ. Στο κλασικό πηγαδάκι με δημοσιογράφους, ο πρόεδρος της Βουλής υποστήριξε πως είναι προσχηματικά τα όσα λέγονται περί ελεγχόμενης από τον ΣΥΡΙΖΑ, σύνθεσης του ΕΣΡ. Απόδειξη, ότι δεν είχαν αντιδράσει κατά το παρελθόν τα κόμματα της αντιπολίτευσης στη Διάσκεψη των Προέδρων.

ΑΡ.ΠΑ.