Συνάντηση μιας ώρας με κυρίως μενού τις εξελίξεις στην προοδευτική παράταξη είχαν ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη. Tο κλίμα ήταν εξαιρετικό και οι δύο πλευρές τόνισαν ότι για να επιτύχει το εγχείρημα χρειάζεται νέο ξεκίνημα χωρίς κατακερματισμούς και με υπέρβαση των υπαρχόντων σχημάτων.

Κάπου εκεί ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος έβαλε το θέμα της ανανέωσης σε πρόσωπα και πρακτικές  λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το θέμα δεν είναι  ηλικιακό και το καλύτερο παράδειγμα είναι ο Γιάννης Μπουτάρης. Η απάντηση του Δημάρχου ήταν: "εγώ έχω ακόμη τρία χρόνια θητεία στο δήμο και 6 εγγόνια εσείς να βγείτε τώρα  μπροστά".

Τι άλλο συζήτησαν οι δύο πολιτικοί; Θέματα του δήμου αλλά και το φλέγον θέμα του προσφυγικού όπου κοινή διαπίστωση ήταν πως η κυβέρνηση τα έχει πάει χάλια καθώς για μια ακόμη φορά αποδείχτηκε ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο ούτε καν στα αναμενόμενα όπως η ένταξη στην σχολική κοινότητα των μικρών  προσφύγων.