Κύκλο εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού διοργανώνει η γραμματεία γυναικών της ΝΔ, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα που είναι στις 25 Οκτωβρίου.

Παρόντες στη σημερινή εκδήλωση ήταν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της αντικαρκινικής εταιρείας και η Μαριέττα Γιαννάκου. Η Γραμματέας του Τομέα Γυναικών ΝΔ Μαρία Συρεγγέλα ευχαρίστησε τον Κυριάκο Μητσοτακη που αγκάλιασε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Συνολικά 50 γυναίκες εξετάστηκαν από το πρωί δωρεάν στα γραφεία της ΝΔ στην οδό Πειραιώς στο κέντρο που είχε στηθεί εκεί για την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού.

Κατά τον χαιρετισμό του, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε μία προσωπική αναφορά. «Η Μαρίκα Μητσοτάκη είχε διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού, σε μια εποχή που υπήρχε μεγάλος δισταγμός για γυναίκες να μιλήσουν για πρόβλημα, η ίδια δεν είχε καμία δυσκολία να μιλήσει για πρόβλημα της για να ευαισθητοποιήσει για έγκαιρη διάγνωση, θεραπεύτηκε όπως όλες οι γυναίκες που μπορούν να διαγνώσουν έγκαιρα την ασθένεια, αυτό είναι και το μήνυμα, προσέξτε τον εαυτό σας, για εσάς και όλους όσοι σας έχουν ανάγκη» είπε και συνέχισε:

5.000 Ελληνίδες γυναίκες αρρωσταίνουν κάθε χρόνο από καρκίνο του μαστού και 40% δεν έχουν κάνει μαστογραφία, και εμείς θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα μετά από τα 40χρονια να κάνουν μαστογραφία κάθε χρόνο και η πολιτεία να καλύψει αυτό το κόστος και να καλύψουμε τα ζητήματα προκατάληψης.