Το  θέμα του ανασχηματισμού της κυβέρνησης ανέλυσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ με την Σία Κοσιώνη ο δημοσιογράφος ,Τάκης Χατζής.

Σύμφωνα με τον Τάκη Χατζή ο ανασχηματισμός θα περιέχει εκπλήξεις, εμφανίζοντας κεντρικό ζήτημα τι πολιτική θα ασκηθεί.

Σε ότι αφορά τον Πάνο Σκουρλέτη εκφράστηκε το ερώτημα του πως θα γίνει κυβερνητικός εκπρόσωπος σε μια πολιτική που δεν εγκρίνει, μεταφράζοντας το ως μια πρόταση «παγίδα» και κάνοντας μνεία στην περίπτωση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη και εκτιμώντας ότι ο υπουργός Ενέργειας θα προτιμήσει να μείνει στην άκρη στη φάση αυτή.

Αναφορικά με τον ρόλο του κ. Παππά αναφέρει τα όσα ακούγονται περί μεταφοράς του από το υπουργείο Επικρατείας, δηλώνοντας ότι δεν μπορεί να εκδώσει δεύτερο νόμο σε περίπτωση που κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες. Μάλιστα ο δημοσιογράφος σχολίασε ότι ο υπουργός θα παραμείνει στο πόστο του ασχολούμενος όμως με τις επενδύσεις.

Όσο για τον Αλέκο Φλαμπουράρη αναφέρεται ότι το τελευταίο διάστημα έχει πάρει αρκετές πρωτοβουλίες .

Σύμφωνα με πληροφορίες του Τάκη Χατζή υπάρχει μια υποψήφια για την θέση του  κ. Κατρούγκαλου η οποία συμμετέχει στη συζήτηση για τα εργασιακά με τους θεσμούς καθότι κρίνεται ικανή για το εν λόγω πόστο.

Ωστόσο αμετακίνητος φαίνεται να είναι ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης καθότι η θέση που κράτησε στο θέμα των θρησκευτικών εξέφρασε το  κόμμα του, ενώ ο δημοσιογράφος έκανε λόγο για «καραμπόλα» στο υπουργείο Εξωτερικών με το όνομα του κ. Βίτσα να είναι υποψήφιο για την θέση του αρμόδιου υπουργού.