Ίσως ήταν η ευκαιρία του Βύρωνα Πολύδωρα να επανέλθει στη δημοσιότητα και την εκμεταλλεύτηκε δεόντως... Την δεκαετία του 60' ο Άντι Γούορχολ μιλούσε για τα 15 λεπτά δημοσιότητας, όμως ο πρώην υπουργός μετά την πρόταση της κυβέρνησης να γίνει πρόεδρος του ΕΣΡ κατάφερε να πάρει το δικό του... 48ωρο, πλούσιο σε δηλώσεις που έκαναν την δική τους εντύπωση. 

Εξάλλου, ο ίδιος μας έχει συνηθίσει σε λόγια που έχουν ''μείνει'' στην πολιτική ιστορία και έχουν συζητηθεί όπως τον ''στρατηγό άνεμο'', το περίφημο ''αγγαρεία κάνω, ποινήν εκτίω'' από το Βήμα της Βουλής, αλλά και την περίφημη ''γράνα'', επίσης μιλώντας στο ελληνικό κοινοβούλιο. 

Ο κ. Πολύδωρας, βγαίνοντας από το προεδρικό Μέγαρο λίγα λεπτά μετά από την επίσημη πρόταση από τον Αλέξη Τσίπρα τόνισε, λοιπόν, ότι ''για το θέμα της συγκρότησης του ΕΣΡ η κατάσταση είναι σε ένα... βραχυκύκλωμα'' ενώ πρόσθεσε ότι θέλει να είναι'' παράγων εξομάλυνσης''.

Ο διάλογος με τον Τσίπρα και ο... εξορισμός από τη ΝΔ

Γλαφυρός ήταν ο Βύρων Πολύδωρας μια ημέρα μετά στην συνέντεξή του στην ΕΡΤ, όπου αποκάλυψε τον διάλογό του με τον Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με όσα μετέφερε, ο πρωθυπουργός του τηλεφώνησε και τού είπε: «Τι θα έλεγες, Βύρωνα, να αναλάβεις πρόεδρος του ΕΣΡ;». «Ευχαριστώ, πρόεδρε. Έχω πολλούς εχθρούς, όμως» απάντησε ο κ. Πολύδωρας, για να λάβει την απάντηση του πρωθυπουργού: «Έχεις, όμως, και πολλούς φίλους».

Στην ίδια συνέντευξη βρήκε την ευκαιρία να απαντήσει για την στάση της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ένιωσε ''σαν να... έπεσε πάνω του σεισμός''. 

Στενοχωρήθηκα πολύ με τη στάση της ΝΔ. Τι θέλουν να με εξορίσουν; Να με σκοτώσουν δια φυσικού θανάτου; Ένιωσα σαν να έπεσε πάνω μου σεισμός χειρότερος κι από αυτόν της Ιταλίας.

Σε άλλο, σημείο, δε της παρουσίας του στην ΕΡΤ χαρακτήρισε τον εαυτό του ''σαμουράι'':

Δεν κάνω εκβιασμούς. Είμαι πάντα έτοιμος να διευκολύνω εκείνον που με πρότεινε για το ΕΣΡ. Ωστόσο είμαι σαμουράι. Δεν θα εγκαταλείψω τη μάχη.

''Δεν φοβάμαι τα τρολαρίσματα''

Παρά τις αντιδράσεις και τις αρνήσεις των κομμάτων για την υποψηφιότητά του, ο πρώην υπουργός και χθες εμφανίστηκε αμετακίνητος στις απόψεις του, τονίζοντας ότι ''δεν παραιτείται και δεν φοβάται τα τρολαρίσματα''.

«Δεν παραιτούμαι, ούτε μου ζητήθηκε να παραιτηθώ», ανέφερε ο Βύρων Πολύδωρας, μετά την ημίωρη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.  

Πρόσθεσε, επίσης:

Δεν ήθελα να ερμηνευτεί η κίνησή μου αυτή, ότι δεν ήθελα να μείνω ή ότι φοβάμαι. Δεν φοβάμαι, ούτε τα τρολαρίσματα, ούτε όσα είπαν για μένα, τα οποία είναι αβάσιμα, ανούσια και κακεντρεχή και γεμάτα παραχαράξεις της ιστορίας, όπως ότι πρότεινα συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή. Αυτό που πρότεινα ήταν συνεννόηση, για προσέλκυση των 600 χιλιάδων ψηφοφόρων που είχαν φύγει από τη ΝΔ.