Στο χώρο όπου θα ανεγερθεί το μουσουλμανικό τέμενος στο Βοτανικό και όπου το πρωί η αστυνομία σε επιχείρησή της απομάκρυνε και προσήγαγε 15 καταληψίες, βρέθηκαν ο Ηλίας Κασιδιάρης και ο Ηλίας Παναγιώταρος, με τον πρώτο να... σκαρφαλώνει στα κάγκελα. 

Αμέσως μετά την εκκένωση του χώρου νωρίς το πρωί, τοποθετήθηκαν λαμαρίνες στο εσωτερικό και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής επειδή δεν μπορούσε να δει τι γίνεται,  ανέβηκε στα... κάγκελα για να δει τι γίνεται μέσα. 

Προηγουμένως, στην εκκένωση του χώρου που πρόκειται να δημιουργηθεί τζαμί στον Βοτανικό και είχαν καταλάβει ακροδεξιά στοιχεία παραστρατιωτικού χαρακτήρα, είχαν προχωρήσει άνδρες των ΜΑΤ.

Διμοιρίες περικύκλωσαν τον χώρο και εισήλθαν εντός του οικοπέδου, δίχως να δημιουργηθεί το παραμικρό. 

Από την επιχείρηση, προσήχθησαν 15 άτομα. Κατά την έρευνα οι αστυνομικοί βρήκαν στους χώρους, ασυρμάτους που είχαν για να επικοινωνούν μεταξύ τους οι καταληψίες, ενώ να σημειωθεί πως όταν μπήκαν στον χώρο τα ΜΑΤ, δεν δημιουργήθηκαν επεισόδια, καθώς οι καταληψίες κοιμόντουσαν.

Η συγκεκριμένη έκταση που ανήκει στο ναυτικό, είχε καταληφθεί από μια ομάδα ατόμων που αντιδρούσαν στην κατασκευή τεμένους και διεκδικούσαν να δημιουργηθεί «hot spot» μόνο για Έλληνες.

Μάλιστα εκεί είχαν βρει στέγη και κάποιοι άστεγοι, ενώ οι καταληψίες είχαν φτιάξει και ένα εκκλησάκι. Το μεσημέρι της Πέμπτης, ο δήμαρχος της Αθήνας, Γιώργος Καμίνης, είχε ζητήσει δημοσίως την παρέμβαση της πολιτείας, προκειμένου να αδειάσει χώρος και να ξεκινήσουν το συντομότερο οι εργασίες για την κατασκευή τεμένους.