Λίγο μετά τις 13:00  το μεσημέρι του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία της νεοσύστατης κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο μετά τον πολυαναμενόμενο ανασχηματισμό που προέβη ο Αλέξης Τσίπρας το βράδυ της Παρασκευής.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκαν τα 15 νέα πρόσωπα που επέλεξε ο Πρωθυπουργός να στελεχώσουν την «υπουργική σκακιέρα», ο νέος υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, η νέα  υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος, ο  υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης. Αλλά και ο εξωκοινοβουλευτικός υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Δέκα από τους νέους υπουργούς και αναπληρωτές υπουργούς ορκίσθηκαν με θρησκευτικό όρκο και οι υπόλοιποι 22 με πολιτικό όρκο.

Συγκεκριμένα στο Ευαγγέλιο ορκίστηκαν οι Παναγιώτης Κουρουμπλής, Χρήστος Σπίρτζης, Γιώργος Βασιλειάδης, Λυδία Κονιόρδου Τέρενς Κουίκ, Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, Βασίλης Κόκκαλης, Νίκος Μαυραγάνης, Κώστας Ζουράρις, Ελενα Κουντουρά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αύριο, Κυριακή έχει προγραμματιστεί το υπουργικό συμβούλιο ενώ την Δευτέρα θα γίνει η παράδοση- παραλαβή των υπουργείων.

,

Τα χαμόγελα δεν έλειψαν αππό τη σημερινή ορκωμοσία 

Κατά τη σημερινή ορκωμοσία δεν ήταν λίγοι οι υπουργοί που έφτασαν στο Προεδρικό Μέγαρο συνοδευόμενοι από συγγενικά τους πρόσωπα όπως ο Γιάννης Αμανατίδης, ο Χρήστος Σπίρτζης που εμφανίστηκε χεράκι-χεράκι με την σύζυγό του ο Παύλος Πολάκης κ.α

Μάλιστα, ο κ. Αμανατίδης προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο δηλωσε: «Συνεχίζουμε με νέα ορμή και δύναμη» ενώ στη παρατήρηση ότι τα προβλήματα είναι πολλά αποκρίθηκε ότι «δεν αντιλέγω, κανείς δεν αντιλέγει. Όμως με όλες μας τις δυνάμεις και με νέες δυνάμεις είμαστε στον αγώνα για να επιτύχουμε.»