Ο κ. Τζανακόπουλος το ξεκαθάρισε και ούτε λίγο ούτε πολύ μας έβαλε στη θέση μας: Δεν δέχθηκε εξωθεσμικές πιέσεις ο Πρωθυπουργός σχετικά με την απομάκρυνση του κ. Φίλη.

Ευτυχώς δηλαδή που μας άνοιξε τα μάτια ο νέος Κυβερνητικός εκπρόσωπος γιατί όλοι είχαμε καταλάβει λάθος και σίγουρα στο τέλος  θα γινόταν καμιά χοντρή παρεξήγηση.

Φυσικά ο Αρχιεπίσκοπος έκανε χιούμορ στην εκπομπή του  Αλέξη Παπαχελά όταν έλεγε ότι ο κ. Φίλης είναι ασυνεπής και προβληματικός άνθρωπος.  Αλλά και οι απαντήσεις του Νίκου Φίλη-στο πλαίσιο της τελετής παράδοσης του Υπουργείου- χιούμορ ήταν. Εμείς δεν καταλάβαμε και ζητάμε συγνώμη.

Φυσικά με βάση την θεωρία του κ. Τζανακόπουλου θα πρέπει να θεωρηθεί εντελώς τυχαία η επίσκεψη κορυφαίου στελέχους και στενού συνεργάτη του κ. Ιερώνυμου λίγες ώρες πριν την ανακοίνωση του ανασχηματισμού στο προεδρικό Μέγαρο.

Με λίγα λόγια για τον κ. Εκπρόσωπο δεν υπάρχει θέμα. Και αν μου επιτρέπει ο spokesman της Κυβερνητικής πλειοψηφίας θα ήθελα να επισημάνω ότι και θέμα υπάρχει και δεν έχει κλείσει γιατί υπάρχουν ακόμα πολλές εκκρεμότητες να διευθετηθούν.  Πάντως εάν είχε διαβάσει ο κύριος Τζανακόπουλος την σημερινή «ΑΥΓΗ» θα είχε αντιληφθεί πλήρως τι έχει συμβεί αλλά και τι πρόκειται να επακολουθήσει.

Και πέραν της πλάκας τώρα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος γνωρίζει με κάθε λεπτομέρεια τα όσα προηγήθηκαν του ανασχηματισμού.

Γιατί ο Νίκος Φίλης έφυγε από την Κυβέρνηση, μόνο και μόνο, γιατί εφάρμοσε το πρόγραμμά του ΣΥΡΙΖΑ σε ότι έχει σχέση με την Εκκλησία.

Τ.Δ.Χ.