Μεγάλη διαπραγματευτική επιτυχία του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της ΝΔ Νίκου Δένδια θεωρούν στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την επίτευξη συμφωνίας για το ΕΣΡ.  Ο κ. Δένδιας διατηρούσε  ανοιχτούς τους διαύλους με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, ακόμη και τις ημέρες της μεγάλης έντασης για τις τηλεοπτικές άδειες και την απόφαση του ΣτΕ και τελικά δικαιώθηκε  εκ του αποτελέσματος. 

Μάλιστα, η χθεσινή συνέντευξη Τύπου των κ. Δένδια και Τσιάρα ότι η ΝΔ θα δεχθεί μια δέσμευση της κυβέρνησης ότι δεν επιμένει στον αριθμό των 4 αδειών - και ότι αυτές θα τις καθορίσει  το ΕΣΡ - έστειλε το σήμα και στους μετριοπαθείς της άλλης πλευράς για υποχωρήσεις από την γραμμή Παππά, όπως και τελικά έγινε.  Οι δύο συναντήσεις μάλιστα που είχαν σήμερα το μεσημέρι στη Βουλή Νίκος Δένδιας και Νίκος Βούτσης έπαιξαν καθοριστικό ρόλο  και ουσιαστικά «κλείδωσαν» τη συμφωνία. 

Στη ΝΔ έχουν είναι ικανοποιημένοι από όσα πέτυχε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και για άλλο λόγο:  4 στα 9 μέλη του ΕΣΡ είναι προτάσεις της ή φίλα προσκείμενοι (Αθανάσιος Κουτρομάνος, Δήμητρα Παπαδοπούλου,Γιώργος Σαριδάκης, Ροδόλφος Μορώνης, όταν από τον ΣΥΡΙΖΑ προέρχονται 3 (Βασίλης Καραποστόλης,Γιώργος Πλειός, Νίκος Κιάος). Πρόταση του Ποταμιού είναι η Διαμαντάκου, ενώ πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είναι  η Μήτρου.

Π.Ρ.