Η Αριστερή Πρωτοβουλία ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε για μια ακόμη φορά Αριστερή Πρωτοβουλία ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με σαφείς αιχμές κατά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου, και κατά του υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου. Οι φωνές αντίδρασης κατά των πολιτικών της κυβέρνησης ενόψει της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου- «ανήθικου βανδαλισμού», όπως το χαρακτηρίζει ο κ. Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, φαίνεται να πληθαίνουν και εντείνουν το κλίμα αγωνίας για το αν και οι 151 βουλευτές θα στηρίξουν το μεσοπρόθεσμο.

Στο δελτίο τύπο που εξέδωσε η Αριστερή Πρωτοβουλία ΠΑΣΟΚ αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Μπορεί η ανασύνθεση του Οικονομικού Επιτελείου να αποτελεί πραγματικότητα, δεν ισχύει το ίδιο για τις ασκούμενες πολιτικές αλλά και για τις επικρατούσες λογικές. Μνημόνιο πριν, μνημόνιο και τώρα. Μεσοπρόθεσμο πριν, μεσοπρόθεσμο και τώρα. Ύφεση, ανεργία, φορολογική επιδρομή και αβέβαιο μέλλον για τη χώρα και το λαό.

Τα ψευδοδιλλήματα παραμένουν, άσχετα αν ωραιοποιούνται φραστικά. Και επιπλέον από τα επίσημα χείλη των Κυβερνόντων παίρνουν και νέες διαστάσεις, προσπαθώντας να τρομοκρατήσουν τους ήδη τρομοκρατημένους Έλληνες, με τανκς και νεκρούς!

Είναι πλέον σαφές ότι με το Μεσοπρόθεσμο επιχειρείται ένας «ανήθικος βανδαλισμός» που αποσκοπεί στην εξουθένωση του Ελληνικού Λαού και την ουσιαστική χρεοκοπία της πραγματικής οικονομίας. Ούτε βέβαια κανείς σοβαρός άνθρωπος περιμένει με την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου ότι θα υπάρξει ισοσκελισμός του πρωτογενούς ισοζυγίου. Η συγκεκριμένη πολιτική της κυβέρνησης είναι οικονομικά επικίνδυνη για το μέλλον της χώρας και πολιτικά ανεύθυνη γιατί υποθηκεύει την ανεξαρτησία και την κυριαρχία της πατρίδας μας.

Θα πρέπει να καταλάβει λοιπόν η πολιτική ηγεσία και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ότι χωρίς την εγγύηση του συνολικού χρέους της Ελλάδας από την Ευρώπη η χρεοκοπία δύσκολα θα αποφευχθεί. Η ελεγχόμενη ρευστότητα που εξασφαλίζει η Ε.Ε δεν λύνει το πρόβλημα χρέους που απαιτεί μέτρα σε βάθος 30 χρόνων. Είναι ώρα πλέον να απαιτήσει ο αρμόδιος Υπουργός από την Ευρώπη να κάνει περισσότερα βήματα από όσα έκανε για να στηρίξει τις προβληματικές τράπεζες του 2008. Η κρίση χρέους της Ελλάδας δεν απειλεί μόνο την χώρα μας, αλλά αγγίζει το σύνολο της παγκόσμιας οικονομία».