Στην Ελλάδα βρίσκεται από τη Δευτέρα ο Άλεξ Γιαννούλιας, ο στενός συνεργάτης του Μπαράκ Ομπάμα, ως προπομπός της μεγάλης αποστολής του απερχόμενου αμερικανού προέδρου που έφτασε σήμερα στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή», ο 40χρονος ελληνοαμερικανός, που έχει ζήσει στην Ελλάδα καθώς υπήρξε καλαθοσφαιριστής του Πανιωνίου, έχει διατελέσει Υπουργός Οικονομικών της πολιτείας του Ιλινόις – πάντα με το Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ- ενώ είναι ένας εκ των συνεργατών του Ομπάμα σε θέματα οικονομίας.

Λόγω της ελληνικής καταγωγής του και της γνώσης των ιδιαιτεροτήτων της χώρας, προσγειώθηκε ένα 24ωρο πιο νωρίς από τον Ομπάμα, ώστε να κάνει κάποιες από τις εθιμοτυπικές συναντήσεις και να συζητήσει για τις τελευταίες λεπτομέρειες εν όψει της επίσκεψης του Προέδρου.

Ο Αλεξ Γιαννούλιας διατηρεί στενές φιλικές σχέσεις με τον βουλευτή της Ν.Δ Βασίλη Κικίλια, καθώς υπήρξαν συμπαίκτες στον Πανιώνιο, με τον οποίο έχει πάντα συνάντηση όταν βρίσκεται στην Ελλάδα και αυτή η επίσκεψη δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση.

Οι δύο συνομήλικοι πολιτικοί συζήτησαν για αρκετή ώρα στο κέντρο της Αθήνας, για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στις Η.Π.Α μετά την εκλογή Τραμπ αλλά και για την επικείμενη επίσκεψη του Προέδρου Ομπάμα.