Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε το δείπνο που παρέθεσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος προς τιμήν του Μπαράκ Ομπάμα στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ πέρασε στις 21:30 την πόρτα της Ηρώδου του Αττικού γεγονός που σήμανε και την έναρξη του δείπνου.

Το παρών στο επίσημο γεύμα έδωσαν αυστηρά 130 προσκεκλημένοι, μεταξύ των οποίων κυβερνητικά στελέχη, ο Αρχιεπίσκοπος καθώς και πρόσωπα του επιχειρηματικού κόσμου.

Tο δείπνο ήταν άνευ συζύγων, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο, επειδή η Μισέλ Ομπάμα δεν συνοδεύει τον απερχόμενο Αμερικανό Πρόεδρο στο ταξίδι του.

Από υπουργούς παρευρέθησαν οι κ.κ. Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος, Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής κ. Νίκος Παππάς και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Τόσκας.

Στο δείπνο παρέστη επίσης, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, οι πρέσβεις των ΗΠΑ στην Αθήνα και της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, υπηρεσιακοί παράγοντες του ΥΠΕΞ και πρυτάνεις πανεπιστημίων.

Επίσης, σύμφωνα με το πρωτόκολλο είχαν κληθεί οι πρώην πρόεδροι Δημοκρατίας, ενώ δεν είχαν προσκληθεί βουλευτές και πρώην πρωθυπουργοί.

Η βραδιά ήταν πλούσια σε παρασκήνιο, και εκπλήξεις όπως αυτή της παιδικής χορωδίας της Λυρικής σκηνής η οποία ενθουσίασε τον Μπαράκ Ομπάμα.

Φυσικά από την βραδιά δεν έλειψαν και οι selfies, με τον αμερικανό πρόεδρο να μην αρνείται την πρόταση για μια αναμνηστική φωτογραφία με τους παρευρισκόμενους, όπως με την υπουργός Τουρισμού και βουλευτής των ΑΝΕΛ Ελενα Κουντουρά.

Ο αμερικανός πρόεδρος φαίνεται ότι ενθουσιάστηκε και με το δείπνο το οποίο περιελάμβανε γαρίδες με ριζότο, σφυρίδα Λευκάδας με βραστά λαχανικά, γλυκό με κάστανο, λευκό κρασί και στο τέλος, τσάι ή καφέ.