Βίντεο, από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, το οποίο περιέχει μηνύματα για τη Δημοκρατία, αλλά και αναφορές στην ιστορία της Ελλάδας, ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο Αμερικανός Πρόεδρος. Με φόντο τον Παρθενώνα, ο Μπαράκ Ομπάμα υμνεί ξανά την Ελλάδα για τις αξίες που έχει δώσει στον κόσμο.

Στο συγκεκριμένο βίντεο ο Ομπάμα αρχικά σημειώνει: «Μία από τις μεγαλύτερες χαρές του να είσαι πρόεδρος είναι η δυνατότητα να ταξιδεύεις, να βλέπεις διαφορετικούς πολιτισμούς και να γνωρίζεις διαφορετικούς ανθρώπους. Αυτό είναι σημαντικό όχι μόνο για την εθνική ασφάλεια, αλλά και για την κατανόηση του εαυτού μας».

«Έχουμε πίσω μας τον Παρθενώνα, την Ακρόπολη και ένα μέρος της Αθήνας» λέει ο Μπαράκ Ομπάμα τονίζοντας ότι «εδώ στην Αθήνα ξεκίνησαν να αναπτύσσονται ιδέες όπως η δημοκρατία και η έννοια του πολίτη και του Δικαίου», όπως είπε και στην ιστορική ομιλία του στο «Σταύρος Νιάρχος».

Χαρακτηρίζει δε, ο Αμερικανός Πρόεδρος «πολύτιμη» την κληρονομιά της αρχαίας Ελλάδας, στέλνοντας το μήνυμα ότι «η κουλτούρα τους, οι παραδόσεις τους, η κληρονομιά τους, τα μνημεία τους είναι κάτι που αξίζει. Mάθαμε από αυτούς. Και όταν επισκέπτεσαι ένα τέτοιο μέρος, όχι μόνο καταλαβαίνεις καλύτερα την Ελλάδα και τον δυτικό πολιτισμό αλλά στέλνεις ένα σήμα της συνέχειας που υπάρχει ανάμεσα στο τι έγινε εδώ, από τους λόγους του Περικλή και τι έγινε με τους Εθνοπατέρες μας.

«Γιατί αυτό στέλνει το σήμα σε όλο τον κόσμο πως βλέπουμε τους εαυτούς μας σαν μέρος της ανθρωπότητας και μιας κοινότητας εθνών που μπορούν να συνεργαστούν, να λύσουν προβλήματα και να αναδείξουν το καλύτερο για την ανθρωπότητα», τόνισε.

Το κείμενο που συνοδεύει το βίντεο

«Στο τελευταίο μου ταξίδι στο εξωτερικό ως πρόεδρος, είχα τελικά την ευκαιρία να επισκεφθώ την Ελλάδα και να γνωρίσω την πανέμορφη ιστορία της χώρας αυτής. Στεκόμενος εδώ στην Ακρόπολη, στο χώρο γέννησης της δημοκρατίας και των δημοκρατικών αξιών που μοιραζόμαστε ως Αμερικανοί, αντιλαμβάνεσαι την αξία μιας κυβέρνησης του λαού, από το λαό, για τον λαό - και πώς οι άνθρωποι, ανεξαρτήτως του έθνους στο οποίο ανήκουν, θα αποφασίζουν το είδος των χωρών στις οποίες θα ζούμε, τα ιδεώδη που θα επιδιώκουμε και τις αξίες που θα μας ορίζουν»