Η σημερινή συνεδρίαση στη Βουλή ήταν πραγματικά δραματική. Από αυτές που μένουν στην ιστορία και κρίνουν (πολιτικά) όσους υπερψήφισαν και όσους καταψήφισαν. Μην με ρωτήσετε με ποιο πρόσημο, αν και έχω την προσωπική μου άποψη. Ο ιστορικός του μέλλοντος θα κρίνει- και φυσικά οι κάλπες της επόμενης αναμέτρησης. Ωστόσο, ακόμα και κατά τις δραματικές συνεδριάσεις, στη Βουλή πάντα υπάρχει ο χρόνος για πολιτικό κουτσομπολιό. Οι συνάδελφοι του Newpost.gr μου ανάθεσαν λοιπόν να σας ενημερώσω ότι δεν πέρασε απαρατήρητη είδηση (από το Fimotro) ότι ο Γιώργος Παπανδρέου συνέφαγε χθες- μετά της συζύγου του, σε γνωστό «ψαράδικο» της Κάτω Κηφισιάς με τους κ. Παύλο Γερουλάνο, Ηλία Μόσιαλο και Γιώργο Παπακωνσταντίνου- αυτοί άνευ συζύγων.

Δεν προκάλεσε εντύπωση στους βουλευτές- μου είπαν, το δείπνο με τον Παύλο και τον Ηλία, αλλά το γεγονός ότι στην παρέα βρισκόταν και ο έκπτωτος τσάρος.

Μάλιστα κάποιος, πέταξε το καρφί ότι ο Γιώργος, παρά το Βατερλό το οποίο υπέστη στην οικονομία και τα τραύματα που αυτό επέφερε στο προσωπικό του προφίλ, παραμένει φίλος με τον... δικό του Αλογοσκούφη.
Εικάζω ότι είναι ενδεχόμενο ο Πρωθυπουργός να διάβασε- και να πίστεψε- τις «αγιογραφίες» των «Νέων» που γράφουν για τον Παπακ ότι «στην πραγματικότητα, τον “έφαγαν” οι ξένοι και, κυρίως, οι ομόλογοί του στο Eurogroup. Όχι γιατί τον έβαλαν στόχο, όπως το ιθαγενές πολιτικό προσωπικό. Αλλά γιατί το “βλέποντας και κάνοντας” - ιδίως των Γερμανών - απέναντι στην Ελλάδα είχε ως βασικό πολιτικό θύμα τον μέχρι πριν από δέκα ημέρες ένοικο του έκτου ορόφου της οδού Νίκης».

Κοντολογίς, τον Παπακ, δεν τον έφαγαν η απειρία και οι αστοχίες του, ούτε και η θηλιά που μας πέρασε στο λαιμό...

Ο Σόιμπλε τον έφαγε και ο Γιώργος τον... παρηγορεί κάνοντάς του παρέα...

ΧΡ.ΑΝ