Έκπληξη και όχι μόνο προκάλεσε η απόφαση του βουλευτή Κοζάνης Αλέκου Αθανασιάδη να ψηφίσει «ναι» στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Σεβαστή η απόφαση του καθενός, είτε συμφωνούμε είτε όχι. Εντύπωση όμως προκαλούν δύο πράγματα. Ο κ. Αθανασιάδης με την απόφασή του φαίνεται πως δικαιώνει όσους τον είχαν επικρίνει πως χρησιμοποιούσε εδώ και καιρό την επικείμενη μέχρι σήμερα ψήφιση του μεσοπρόθεσμου για επικοινωνιακούς λόγους. Άλλωστε, ο βουλευτής Κοζάνης έκανε καθημερινές εμφανίσεις στα τηλεοπτικά παράθυρα και διαμήνυε κατηγορηματικά πως θα ταχθεί κατά του μεσοπρόθεσμου που περιλαμβάνει την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ.

Ο ίδιος δήλωσε ότι τον έπεισε ο  Πρωθυπουργός, οι πληροφορίες λένε ότι τον έπεισαν πριν ακούσει τον  Γιώργο, οι Βενιζέλος και Απόστολος Κακλαμάνης.

Αυτό, όμως, που δεν μπορεί να εξηγηθεί και να δικαιολογηθεί σε καμία περίπτωση είναι η στάση του κ. Αθανασιάδη μέσα στη Βουλή.

Παραβιάζοντας το καταστατικό της Βουλής, ο κ. Αθανασιάδης, όταν ακούστηκε το όνομα του κατά τη διαδικασία ψήφισης, πήρε τον λόγο και άρχισε να γνωστοποιεί τους λόγους για τους οποίους ψηφίζει υπέρ του μεσοπρόθεσμου.

Και αναρωτιόμαστε: Πρώτον, για ποιο λόγο ο κ. Αθανασιάδης ήθελε να κάνει τόσο εντυπωσιακή την «κωλοτούμπα» του και δεύτερον πως ο κ. Φ. Πετσάλνικος επέτρεψε την κατάφωρη παραβίαση του καταστατικού;
 

Γ.Κ