Αναφορά στις εικόνες-ντροπής που έλαβαν χώρο στο κέντρο φιλοξενίας της Χίου έκανε ο δημοσιογράφος, Τάκης Χατζής στο Κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ με τη Σία Κοσιώνη.

«Πρόκειται για ανθρώπους σε ομηρία» δήλωσε ο δημοσιογράφος, αναφερόμενος στους μετανάστες αλλά και στους κατοίκους της περιοχής, υπενθυμίζοντας την επιστολή του Επίτροπου για θέματα Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλου στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα η οποία αφορούσε θέματα ασφάλειας της περιοχής , χωρίς ωστόσο να λάβει απάντηση από τον αρμόδιο υπουργό.

Σε άλλο σημείο ο δημοσιογράφος ενημέρωσε ότι παρόλο υπήρξε οικονομική βοήθεια από την Ευρώπη σε ότι αφορά το ζήτημα του μεταναστευτικού, τα χρήματα αυτά δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ για την εξεύρεση λύσης του επίμαχου θέματος , αντ’ αυτού μερικοί «γάτοι» όπως ακριβώς αναφέρει ο κ. Χατζής που καταχράζονται  τα λεφτά που στέλνει η Ε.Ε, αφήνοντας στο «έλεος του Θεού» τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Κλείνοντας, ο δημοσιογράφος επισήμανε και την ύπαρξη ενός νέου προβλήματος που αναμένεται να προκαλέσει «έκρηξη» στη περιοχή και αυτό είναι αύξηση του ακριοδεξιού ρεύματος, καθότι τόσο η Χρυσή Αυγή, όσο και άλλες ακροδεξιές οργανώσεις βρίσκουν «ελεύθερο» το έδαφος για να δράσουν ανενόχλητοι.