Τριάντα ώρες έμεινε στην Αθήνα ο Μπαράκ Ομπάμα, αφήνοντας πίσω του μηνύματα ελπίδας, αλλά και προσδοκίες για αναφορά του ζητήματος του χρέους στην Άνγκελα Μέρκελ, οι οποίες τελικά δεν... ευοδώθηκαν.

Για λίγο παραπάνω από ένα 24ωρο, η πρωτεύουσα ζούσε σε ρυθμούς... Ομπάμα, με το κέντρο της να είναι κλειστό, ενώ το ίδιο συνέβαινε με τα μέρη, όπου κινήθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Την ίδια στιγμή, η πόλη θύμιζε έντονα... αστυνομικό τμήμα Undercover, με χιλιάδες πράκτορες να είναι ακροβολισμένοι σε σημεία-κλειδιά.

Μέσα σε 30 ώρες, ο πρόεδρος Ομπάμα είχε συναντήσεις με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Προκόπη Παυλόπουλο, δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώ ξεναγήθηκε και στην Ακρόπολη και το περίφημο Μουσείο.

Η επίσκεψή του ολοκληρώθηκε με μια ομιλία στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. 

Δεν έλειψαν, βέβαια, και οι... εκτός προγράμματος δραστηριότητες, όπως η συνάντησή του με τους εργαζόμενους της Αμερικανικής Πρεσβείας στον Αστέρα της Βουλιαγμένης, όπου κατέλυσε. 

Ο ίδιος, εξάλλου, όπως έγινε γνωστό πέρασε αρκετή ώρα και στο γυμναστήριο του ξενοδοχείου, το οποίο λειτούργησε αποκλειστικά για εκείνον.