Φωτογραφίες - ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν την στενή σχέση του νέου προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Ράινς Πρίμπους με την Ορθοδοξία έρχονται στο φως, αποδεικνύοντας ότι το εν λόγω στέλεχος δεν είναι τυχαίο πρόσωπο για την ομογένεια.

Τις φωτογραφίες δημοσίευσε το site neakriti.gr, από το αρχείο του Γιάννη Χορόζογλου και απεικονίζουν τον Πρίμπους, ως «οφικιάλιο» του Οικουμενικού Πατριαρχείου με το οφίκιο του «Άρχοντος Νομοφύλακος», τίτλο που ο Οικουμενικός Πατριάρχης (όπου υπάγεται και η Εκκλησία Κρήτης).

Αυτό το γεγονός, ωστόσο, συνέβη σε περίοδο ανύποπτη με την εμπλοκή του στον ανώτατο βαθμό σε καθήκοντα Προσωπάρχη του νέου Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τράμπ, πολύ πριν καν αυτός εκδηλώσει την επιθυμία να είναι υποψήφιος Πρόεδρος στις ΗΠΑ.

Οι εν λόγω φωτό, ωστόσο, αποδεικνύουν ότι ο νέος Προσωπάρχης του Λευκού Οίκου δεν είναι τύποις Ελληνοαμερικανός, αλλά ασκεί τα λατρευτικά του καθήκοντα ως Ορθόδοξος Χριστιανός με προσήλωση και στο «οφίτσιο» που του έχει απονείμει ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Οι φωτογραφίες είναι από την αντίστοιχη τελετή που έγινε στη Ν.Υόρκη από την Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής για την απονομή του οφίτσιου του «Άρχοντος Νομοφύλακος» στον Ρινς Πρίμπους, μεταξύ άλλων οφικιάλιων Ελληνορθόδοξων ομογενών.

Μάλιστα στη μία φωτογραφία ο νέος Προσωπάρχης του Λευκού Οίκου και του νέου Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ, μεταλαμβάνει των «Αχράντων Μυστηρίων» από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο.