Σπάνιες δηλώσεις της συντρόφου του πρωθυπουργού Μπέτυς Μπαζιάνα τόσο για τον Αλέξη Τσίπρα, όσο και για την στάση της σε σχέση με την δημοσιότητα φιλοξενεί η νέα εφημερίδα Documento.

Η κ. Μπαζιάνα δηλώνει ''ότι δεν δέχεται να την χρησιμοποιούν για να αντιπαρατεθούν με τον σύζυγό της και όποιος θέλει να το κάνει, ας το κάνει απευθείας στον ίδιο''.

Την ίδια στιγμή, τονίζει ότι “ο τίτλος Πρώτη Κυρία είναι αμερικανιά. Δεν τον υιοθετώ. Είμαι σύντροφος ενός ανθρώπου που ανέλαβε για κάποιο χρονικό διάστημα την ευθύνη της χώρας. Άλλωστε, ο Αλέξης δε συστήθηκε στους πολίτες της χώρας ζητώντας την ψήφο τους, λέγοντας: Να η γυναίκα μου, να η οικογένειά μου, να τα παιδιά μου!”.

Σε σχέση με την ιδεολογία της Αριστεράς υπογραμμίζει ότι '' σαν διαχρονική αξία είναι να κοιτάς το συμφέρον των πολλών έναντι του συμφέροντος των λίγων”.

Χαρακτηρίζει τον σύντροφό της άτομο  με σταθερές απόψεις, που δεν επηρεάζεται εύκολα” και όπως υπογραμμίζει, στο πλαίσιο της συμβίωσης, όπως κάθε ζευγάρι, μπορεί να συζητούν τους προβληματισμούς τους την ώρα που πίνουν ένα ποτήρι κρασί. 

Η σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα αναφέρεται και στην διαπραγμάτευση του 2015:

Στο τέλος θα πρέπει να βγάλουμε το συμπέρασμα. Η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να μην τινάξει τη μπάνκα στον αέρα πέρυσι το καλοκαίρι είναι μια δύσκολη προσπάθεια. Μας έφερε όλους αντιμέτωπους με τον εαυτό μας.

Μας έφερε μπροστά στην ευθύνη μας, προσωπική και συλλογική. Αυτός που είχε την ευθύνη το διαχειρίστηκε με τον δικό του τρόπο. Η ευθύνη του ήταν μεγάλη. Και πιστεύω ότι κινήθηκε με βάση τα συμφέροντα των πολλών και όχι των λίγων. Παρόλα αυτά, τα διλήμματα είναι συνεχή.