Ολοκληρώνεται σήμερα το οδοιπορικό της «Συμφωνίας Αλήθειας με τους Αγρότες και Κτηνοτρόφους» στους πέντε νομούς της  Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, που ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο από τον νομό Έβρου και συνεχίστηκε χθες στους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης. 
 
Το πρόγραμμα των χθεσινών δράσεων ξεκίνησε από τον Ίασμο Ροδόπης, όπου κλιμάκιο αποτελούμενο από εκπροσώπους της Γραμματείας Αγροτικών Φορέων και στελέχη της ΝΔ με επικεφαλής τον Γραμματέα ΠΕ του κόμματος - Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη, πραγματοποίησαν ανοιχτή συζήτηση αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής. Αργότερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας & Θράκης κο Χ. Μέτιοκαι στελέχη της ΝΔ του νομού Ροδόπης, και στη συνέχεια ανοιχτή συζήτηση με αγρότες και φορείς του πρωτογενούς τομέα, σε μία κατάμεστη αίθουσα στη Γενισέα του νομού Ξάνθης.   
 
Κατά τις συζητήσεις με αγρότες ο κ. Αυγενάκης μεταξύ άλλων τόνισε πως: «Αυτή τη στιγμή, ο τριπλός συνδυασμός φορολόγησης, εισφορών και κόστους παραγωγής καθιστά μη βιώσιμη την αγροτική παραγωγή. Επιπλέον, οι παραλείψεις και οι αστοχίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουν σαν αποτέλεσμα τα επενδυτικά αγροτικά προγράμματα να έχουν παγώσει, οι χρηματοδοτικοί πόροι να έχουν εκλείψει, τα ευρωπαϊκά κονδύλια να λιμνάζουν και ο φορολογικός και ασφαλιστικός νόμος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να μειώνει δραματικά το παραγόμενο εισόδημα των αγροτών και των αγροτισσών μας.»