Στην παρουσίαση του βιβλίου «Το νησί που φεύγει, 12 +1 κείμενα για την κρίση», του καθηγητή στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, Γιώργου Παγουλάτου, βρέθηκαν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ευάγγελος Βενιζέλος αντάλλαξαν χειραψία. Στην παρουσίαση, στο αμφιθέατρο του «Αθήνα 984», ήταν και ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, με τον οποίο, επίσης, αντάλλαξε χειραψία ο πρόεδρος της ΝΔ. 

H χειραψία του προέδρου της ΝΔ με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

«Είμαι θεματοφύλακας της μονής εφικτής εθνικής στρατηγικής και γι’ αυτό αγωνιστήκαμε να το εφαρμόσουμε και πρέπει τώρα να παίξει αυτός ο χώρος, ο μεσαίος σημαντικό ρόλο», απάντησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, όταν οι δημοσιογράφοι των ρωτήσαν για την Κεντροαριστερά. 

Η χειραψία του προέδρου της ΝΔ με τον Σταύρο Θεοδωράκη. Ο πρόεδρος του Ποταμιού υποστήριξε πως «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρει μπροστά του το τέρας της αντιμνημονιακής υστερίας που εξέθρεψε». Αναφέρθηκε στην ανάγκη ανάσχεσης του brain drain, σημειώνοντας πως «αν δεν γυρίσουν πίσω, η Ελλάδα δεν θα ορθοποδήσει».

Ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης σημείωσε:«Μέσα από τις τοποθετήσεις σε αυτό το πάνελ, βλέπω τη διάθεση για μια συστράτρευση». «Θα είναι τώρα; Θα είναι αμέσως πριν από τις εκλογές; Θα είναι μετά από τις εκλογές, ενδεχομένως με μια αυτοδύναμη Ν.Δ.; Η ζωή θα δείξει», πρόσθεσε. 

Οι ομιλητές της παρουσίασης. 

Γιώργος Κουμουτσάκος, Μιλένα Αποστολάκη, Νίκη Κεραμέως και Κωστής Χατζηδάκης στην παρουσίαση του βιβλίου. 

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας

Ο Φίλιππος Σαχινίδης με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου