«Αριστερός, παλαιός κομμουνιστής και Χριστιανός ορθόδοξος», δηλώνει ο Κώστας Ζουράρις, προσθέτοντας πως τάσσεται υπέρ της δημιουργίας τζαμιών για να εκδηλώνουν τα θρησκευτικά τους αισθήματα οι πρόσφυγες που θα μείνουν στην Ελλάδα.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «NORTH 98,0», ο νέος υφυπουργός Παιδείας όπως είπε ήδη ασχολείται με την ανασύσταση των βιβλίων του δημοτικού και του γυμνασίου για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας.

«Έχω ζητήσει από τους δασκάλους και τους καθηγητές να μου στείλουν τι δεν πήγε καλά στην προηγούμενη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση», τόνισε.

Παράλληλα, τάχθηκε υπέρ της διδασκαλίας στοιχείων της αρχαίας ελληνικής γλώσσας από το νηπιαγωγείο σημείωσε ωστόσο ότι για την ώρα είναι δύσκολο.

Όπως είπε, εκείνο που επεξεργάζονται είναι η πρόταση του καθηγητή Γιάννη Καζάζη που θα επιτρέπει στηο πλαίσιο της εθελοντικής παρουσίας μαθητών της Α' και Β' γυμνασίου και λυκείου να δημιουργηθούν τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας αρχαίων ελληνικών, ώστε σε μερικά χρόνια να έχουμε μια βάση 100.000 ανθρώπων που να μιλάνε και να γράφουν τα αρχαία ελληνικά.

Σε άλλο σημείο, όταν ρωτήθηκε και για τις σχέσεις του πρώην υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη και του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ο κ. Ζουράρις ανέφερε πως «Εείχαν και οι δυο δίκιο και εν μέρει άδικο».